Menu
Nieuwsoverzicht

VIDEO: Een kijkje in de nieuwe Koningin Wilhelmina Hof

9 oktober 2020

2

UDDEL – Aan de Uttilochweg wordt hard gewerkt aan een volledig nieuwe Wilhelminahof. Afgelopen juli werd officieel de eerste steen gelegd. Samen met Kees Zwaan, voorzitter van de Stichting Ontmoetingscentrum Koningin Wilhelminahof (SKWH), nemen we een kijkje op de bouwplaats.

Bij binnenkomst valt de hoge ingang op. “Het gebouw krijgt de uitstraling van een ‘eigentijdse hofstede’. Het moet een beetje het gevoel geven dat het een grote boerderij is. Voor de ingang komt een rotonde, zodat je bijvoorbeeld makkelijk iemand kunt afzetten met de auto,” vertelt Kees Zwaan.

Bij binnenkomst kom je in de hal met een lift en een trap naar boven. Via een lange gang, met aan de ene kant appartementen en de andere kant ruime kantoorruimtes, kom je uit bij de ontmoetingsruimte en vervolgens in een prachtige tuinkamer. Hier kunnen mensen overdag heerlijk zitten. “Het is allemaal een heel stuk groter dan de huidige ruimte die we hebben. Alles is ook recht en er is zodoende veel bruikbare ruimte.”

Tekst loopt door onder de foto/video.

Via de trap of lift kun je naar de eerste of tweede verdieping. Hier zijn diverse appartementen te vinden. Deze appartementen zijn bedoeld voor inwoners van Uddel, met behoefte aan zorg.

“Het plan is dat de Wilhelminahof eind december gaat verhuizen,” vertelt Kees Zwaan. Wat er met de huidige ruimte aan de Essenkamp gaat gebeuren, is nog niet bekend. “Het zou fijn zijn als er iets komt wat ten dienste staat van het dorp. Ideeën zijn van harte welkom!”

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX