Menu
Nieuwsoverzicht

Eerste steenlegging nieuwe Wilhelminahof

11 juli 2020

7

UDDEL – Wie over de Uttilochweg fietst, wandelt of met de auto rijdt zal ongetwijfeld de ogen naar nieuwe Wilhelminahof wenden en zien dat daar een prachtig gebouw wordt neergezet. De bouw ligt mooi op schema en men hoopt het eind van 2020 klaar te hebben.

Vrijdag 10 juli was er een bijzonder moment, de eerste steenlegging vond plaats. Die eer viel te beurt aan de bijna 95-jarige J.H. Nooy van der Kolff, oud huisarts te Uddel. Dr. Nooy van der Kolff is ook oud voorzitter van de Stichting Ontmoetingcentrum Koningin Wilhelminahof en heeft in 1998 ook de eerste steen gelegd aan de Essenkamp. Dat hij, 22 jaar later, ook de eerste steen mocht leggen aan de Uttilochweg was een bijzonder moment. Zo’n steen weegt wel iets en hij kreeg dan ook steun van de huidige voorzitter van SKWH, de heer Kees Zwaan. “Een belangrijke pijler voor wie zijn of haar zetel krijgt in dit nieuwe complex is samenhorigheid. Ik wens ieder een gezegende tijd toe in dit prachtige gebouw”, zei dr. Nooy van der Kolff.

De nieuwe Wilhelminahof is een appartementencomplex waarin dertig zorgbestendige woningen komen. In 2015 kwam Gert Hop met plannen voor een appartementencomplex aan de Uttilochweg voor inwoners van Uddel die zorg nodig hebben. Het appartementencomplex is nu in beheer van Bethsan Vastgoed.

Deze appartementen zijn bedoeld voor inwoners van Uddel, met behoefte aan zorg. “Als men via het WMO een indicatie heeft voor huishoudelijke hulp, kan men in aanmerking komen voor een appartement”, volgens Cornelis Bosch van Bethsan Vastgoed. “Er zijn nu tien appartementen verhuurd en er komen nog steeds aanvragen binnen”. Mocht het zo zijn dat alle dertig appartementen niet in één keer bezet worden, dan is het niet zo dat men om het vol te krijgen, dan maar mensen van buiten Uddel haalt. “Al duurt het twee jaar voor alle appartementen bewoond zijn”, zei Cornelis Bosch. Iedereen met een zorgindicatie kan in aanmerking komen voor een appartement, maar er komen wel een aantal regels waarvan verwacht wordt dat de bewoners die in acht nemen. Dit zijn regels zoals zondagsrust; dat men niet gaat boren of de auto wassen op zondag.

Het gebouw krijgt de uitstraling van een ‘eigentijdse hofstede’. Een Wilhelminahof dat past bij het gewone dorpsleven, zo van de klompen staan bij de deur.

Voor meer informatie over de appartementen:
www.wilhelminahofuddel.nl

tekst en foto’s: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX