Menu
Nieuwsoverzicht

Reactie namens bestuur Uddels Belang op nieuwsbericht van Samen1 geschreven door Donya Tijdink

13 januari 2024

2939x gelezen

UDDEL – Beste lezers,
Het recente artikel over de plannen van de Gemeente Apeldoorn om een industrieterrein van 19 hectare te bouwen in Uddel, op de Veluwe, heeft veel stof doen opwaaien. Hoewel het verhaal enigszins dramatisch is gepresenteerd en niet geheel juist, is het belangrijk om te benadrukken dat dit proces al jaren gaande is.

In werkelijkheid zijn deze plannen niet plotseling op 19 december 2023 bekendgemaakt, maar zijn ze het resultaat van een langdurig traject. Ruim 500 inwoners van Uddel hebben in 2021 via enquêtes hun mening gegeven, wat heeft geleid tot de opstelling van een vitaliteitsagenda. Deze agenda is gepresenteerd en meerdere keren zijn inwoners van Uddel uitgenodigd om mee te praten over de uitkomst.

Momenteel zijn betrokken inwoners actief betrokken bij verschillende overlegtafels (Economische perspectieven Landbouw, Recreatie, Herstel natuur en watersysteem en Leefbaarheid landelijk gebied) om hun stem te laten horen en invloed uit te oefenen op de plannen.

In onze nieuwsbrieven is het proces vaak belicht, afgelopen week heeft nog een artikel op uddel.info gestaan waarin de ontwikkelingen en ideeën uitgelegd worden.
(https://uddel.info/nieuws/ontwikkelingen-geus/). In het nieuwsbericht hebben we opgeroepen bij vragen contact met ons op te nemen. Helaas zorgt het nieuwsbericht van Samen1 met de stemmingmakerij voor meer reactie in het dorp.

Het voorkeursrecht is opgelegd om rust en ruimte te creëren zodat het mogelijk is de leefbaarheid van Uddel te waarborgen. Met name gericht op toekomstige woningbouw en werkgelegenheid.

De zorgen van buurtbewoners over de mogelijke verstoring van het woonplezier, de agrarische enclave, en financiële schade zijn begrijpelijk. Echter, het is belangrijk te weten dat er nog niets is besloten. Zoals benoemd is het streven om het dorp in maart uitgebreid te informeren over de voortgang en om met elkaar in gesprek te gaan.

Rest ons nog een oproep.
Laten we de nuance behouden in de berichtgeving en de verdere ontwikkelingen met aandacht en betrokkenheid volgen. Samenwerking en dialoog tussen de gemeente en inwoners zijn essentieel om tot een evenwichtige oplossing te komen die rekening houdt met de belangen van alle betrokken partijen.

Namens het bestuur,
Frank van de Kolk
Voorzitter Uddels Belang

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX