Menu
Nieuwsoverzicht

Ontwikkelingen GEUS

6 januari 2024

1677x gelezen

UDDEL – De ontwikkelingen in Uddel en GEUS gaan door.

Al bijna twee jaar zijn gemeente Apeldoorn, Uddels Belang, Uddel Onderneemt en inwoners van Uddel bezig met nadenken over de toekomst van Uddel. Dit alles binnen de kaders van GEUS.

De eerste ideeën voor uitbreidingen in Uddel van woningbouw dateren al van de periode dat de Vitaliteitsagenda werd gemaakt.

Vanaf de zomer van 2023 is dit meer in detail besproken aan de diverse overlegtafels als Leefbaarheid, Agrarische sector, Natuur en Water en Recreatie. Zie hiervoor ook de nieuwsbrief van Uddels Belang en de website Gebiedsaanpak GEUS.

Vanuit Uddels Belang wordt al heel lang aangedrongen bij de gemeente op ruimte voor woningbouw, binnen het dorp en aansluitend aan het dorp. Ook vindt Uddels Belang dat hiervoor nadrukkelijk gekeken moet worden naar eventuele verplaatsing van bedrijven. Samen met Uddel Onderneemt is ook richting gemeente Apeldoorn aangegeven dat uitbreiding van het bedrijventerrein daarvoor een must is. Daarnaast is werkgelegenheid onontbeerlijk voor de leefbaarheid van een dorp en een gebied.

Uddel heeft al een mooi bedrijventerrein, waar goed gebruik van gemaakt wordt. Logisch is om uitbreiding in deze hoek te zoeken. Uitbreiding waar ruimte is voor de komende 30 jaar. Om te voorkomen dat op de beoogde locatie ontwikkelingen plaatsvinden die niet in lijn zijn met de toekomstvisie hebben Uddels Belang en Uddel Onderneemt bij gemeente sterk aangedrongen om de regie te pakken. Dit betekent concreet dat de wet voorkeursrecht wordt uitgevoerd op de percelen liggend tussen Elspeterweg, Markveldweg, Hullenkamp en Staverhul.

In de komende jaren zal er, met de inwoners van Uddel, verder nagedacht worden over meer concrete invulling en inpassing in de omgeving. Dit geldt ook voor toekomstige woningbouwlocaties elders in Uddel.

Bij deze ontwikkelingen hoort ook een visie op verkeer. Verkeersintensiteit zal toenemen! Meer huizen, meer inwoners. Meer bedrijven, meer transport. Bouw van een marinierskazerne in Nieuw Milligen, meer auto bewegingen. Nadrukkelijk wordt gekeken om de kern van Uddel niet meer te belasten met verkeer. Dit zou betekenen dat bijvoorbeeld ontsluiting via de noordkant van Uddel een optie is. Wat dit concreet betekent is nog niet duidelijk. Ook hier worden inwoners nadrukkelijk uitgenodigd hierover mee te denken.

Uddels Belang en Uddel Onderneemt realiseren zich heel goed dat dit impact heeft op bedrijven en inwoners. Welke keuzes er ook worden gemaakt, er zullen mensen positief reageren of juist afwijzend. Belangrijk is om met elkaar in gesprek te gaan en het beste te zoeken voor ons dorp.

Samen leven, samen werken, samen ontwikkelen, met ruimte geven aan elkaar zijn er hele mooie ontwikkelingen mogelijk voor Uddel.

Zie in de bijlagen ook het Collegevoorstel en de visuele onderbouwing zoals doorgestuurd naar de gemeenteraad incl. kaarten. Indien mensen vragen hebben, neem contact op met Uddels Belang, Uddel Onderneemt of het projectbureau GEUS.

Bestuur Uddels Belang

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX