Menu
Nieuwsoverzicht

Inloopavond over mogelijke windmolens nabij Uddel

26 juni 2019

Namens Uddels Belang willen wij de oproep doen aan alle geïnteresseerden om naar deze avond te komen en jullie goed te laten informeren! Laat je informeren over alle feiten, wat wel/niet bekend is, wat wel/niet doorgaat etc.. Aan het begin van de avond zal wethouder Mark Sandmann ook aanwezig zijn. – Uddels Belang

UDDEL – Op 2 juli organiseert de Gemeente Apeldoorn een inloopbijeenkomst over mogelijk geschikte locaties voor windmolens in de gemeente. Vorige week werd bekend dat drie plekken ten zuiden van Uddel mogelijk geschikt zijn voor het plaatsen van windmolens.

Iedereen die hier meer over wil weten kan op elk moment binnenlopen tijdens de twee inloopavonden. De avond wordt gehouden in het Dorpshuis Het Blanke Schot, Garderenseweg 33 in Uddel. De avond start om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.apeldoorn.nl/windenergie en aangeven welke onderwerpen hun interesse hebben.

Brieven
Inmiddels hebben bewoners in de buurt van de mogelijke windmolen-locaties op 12 juni een persoonlijke brief ontvangen met informatie en een uitnodiging voor de bijeenkomsten. Hoewel nog niet alles duidelijk is en er nog veel onzekerheden zijn, wil de gemeente bewoners graag in een vroeg stadium informeren over deze mogelijke ontwikkelingen in hun omgeving.

Programma
Tijdens de avonden zijn er medewerkers van de gemeente Apeldoorn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over verschillende onderwerpen. Er is een tafel met informatie over het onderzoek naar de wind-locaties en hoe dit er in het landschap mogelijk uit kan zien. Daarnaast is er een tafel met algemene informatie over de effecten van windmolens op de omgeving, zoals bijvoorbeeld geluid, slagschaduw en effecten op de natuur.

Bij een derde informatietafel is informatie over het vervolgproces en de mogelijkheid om hier als bewoner in te participeren, ook in financiële zin. Dan gaat het om mogelijke manieren waarop bewoners kunnen meeprofiteren van de opbrengsten van een windmolen in hun buurt.

Vervolg
Het is nog niet zeker óf, waar en wanneer precies er windmolens op deze mogelijk geschikte locaties zullen komen. Daarvoor is nog vervolgonderzoek nodig en ook een verdere uitwerking van de voorwaarden waaronder dat kan. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat er in elk geval voldoende garanties komen voor bewoners als het gaat om leefbaarheid en vervolgonderzoek naar effecten op de omgeving. Ook wil het college dat bewoners nabij een wind-locatie de mogelijkheid krijgen om financieel mee te profiteren van windenergie, als zij dat willen.

Meer informatie is te vinden op www.apeldoorn.nl/windenergie

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX