Menu
Nieuwsoverzicht

Mogelijk windmolens ten zuiden van Uddel

12 juni 2019

UDDEL – Uit het onderzoek, in opdracht van de Gemeente Apeldoorn, zijn enkele mogelijk geschikte locaties voor windmolens gekomen. Drie locaties bevinden zich in het gebied ten zuiden van Uddel en ten noorden van de snelweg A1 (zie onderstaande kaart). Of er daadwerkelijk windmolens komen moet verder uitgezocht worden.

Er bestaan wettelijke normen voor windmolens. Zoals geluidsnormen, normen voor minimale afstanden tot bebouwing etcetera. Als aan die technische normen wordt voldaan, blijven er vijf locaties in de gemeente over waar in totaal tien windmolens geplaatst zouden kunnen worden.

Het college wil wel dat er voldoende garanties komen voor bewoners ten aanzien van leefbaarheid en aanvullend onderzoek naar de effecten op de omgeving. Ook stelt het college als eis dat bewoners financieel mee kunnen profiteren van windenergie. Een ontwikkelaar moet daarover in gesprek gaan met omwonenden en een concreet aanbod doen. Het college wil eisen opstellen waar dat proces aan moet voldoen.

Omdat er mogelijk veel vragen leven in de totaal vijf gebieden wil wethouder Mark Sandmann de komende tijd in gesprek met belanghebbenden in het gebied. Te beginnen met de dorpsraden van de vijf locaties.

Bewoners in de nabijheid van de vijf wind-locaties krijgen een persoonlijke brief met informatie over de ontwikkelingen en een uitnodiging
voor twee bijeenkomsten. Op 27 juni spreekt de gemeenteraad over het onderwerp. Het college stelt voor om de vijf wind-locaties nu eerst verder te laten onderzoeken. De genoemde extra eisen voor onderzoek en participatie zijn hier onderdeel van.

Locatie 1: 3 windturbines
Locatie 2: 2 windturbines
Locatie 4: 1 windturbine

 

Klik hier om alle mogelijke windlocaties in de Gemeente Apeldoorn te bekijken.

Meer informatie leest u opĀ www.apeldoorn.nl/windenergie.

 

Bron: Gemeente Apeldoorn
Foto: Pexels / Johan Bos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX