Menu
Nieuwsoverzicht

Henk Dekker winnaar kunstproject Alpuro Breeding

23 mei 2020

4

UDDEL – Het was vrijdag 22 mei een spannende dag voor de deelnemers aan het kunstproject van Alpuro Breeding. De winnaar zou deze bekend worden gemaakt, en aan het eind van de middag was het zover.

De heer Herbert Bouwers, directeur van Alpuro Breeding, gaf eerst kort weer hoe er gereageerd was op de drie kunstwerken die de meeste stemmen hadden gekregen.

Het houten paneel van Henrike Loedeman werd heel mooi gevonden, voor sommigen was de vraag of de oormerken in kleur moesten zijn en voor anderen had het paneel wat groter gemogen.

Het kunstwerk ‘moeder met kalf’ van Henk Dekker werd ook heel mooi gevonden een schilderij waar de moederliefde naar het pasgeboren kalf treffend in beeld is gebracht. “Het is een beetje een donker schilderij, geen vrolijke kleuren. Wij zijn een vrolijk bedrijf”, zei de heer Bouwers.

Het derde kunstwerk van Gerry Stoffer, ‘het kalf’ hierin zit vooral de symboliek met de kleuren van het oude logo van Alpuro en de krokusjes in de cement, de cementen vloer die in de stallen zit.

Na deze korte uitleg maakte de heer Herbert Bouwers de volgorde van de uitslag bekend.
1e Henk Dekker; 2e Gerry Stoffer en 3e Henrike Loedeman.

Op de Facebookpagina van Alpuro Breeding kan ook een stem worden uitgebracht door middel van het liken van de foto, tot 29 mei 12.00 uur. Deze ‘publieksprijs’ is voor de eer.

In het artikel van woensdag 20 mei j.l. staat dat de kunstwerken ook te zien zouden zijn op Nationale Jongveekeuring op 20 juni a.s. Maar die gaat vanwege de coronacrisis niet door.

Tekst en foto’s: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX