Menu
Nieuwsoverzicht

Kunstproject 25-jarige Alpuro Breeding

20 mei 2020

UDDEL  –  Alpuro Breeding uit Uddel bestaat 25 jaar. En ter gelegenheid hiervan heeft men bij Alpuro Breeding (amateur) kunstenaars uitgenodigd een creatief werkstuk te maken met als thema ‘Kalverliefde’. Aan deze uitnodiging hebben 10 kunstenaars gehoor gegeven en hun creativiteit omgezet tot een prachtig eindresultaat.

Woensdagmiddag 20 mei waren de 10 kunstenaars uitgenodigd bij Alpuro Breeding waar ze elkaars werken konden bewonderen. Ze werden welkom geheten door de heer Herbert Bouwers, directeur van Alpuro Breeding. Hij was heel enthousiast over het eindresultaat “echt heel gaaf”. “Uit de kunstwerken blijkt de passie van de kunstenaars en ook de liefde voor de dieren. Het is niet alleen het kunstwerk, maar ook het verhaal achter het kunstwerk, dat is zeker net zo interessant”, zei Herbert Bouwers.

Het zijn stuk voor stuk prachtige kunstwerken geworden. Bijzonder is de lamp van Margreet van de Brink waar de levensfases van kalf tot koe staan afgebeeld.

Vrijdag 22 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Ook zullen op zaterdag 20 juni, tijdens een landelijk kalverkeuringsevenement, de gemaakte kunstwerken geëxposeerd worden. De winnaar mag € 1000,00 in ontvangst nemen.

Elke maand komt er  een nieuwsbrief uit van Alpuro Breeding en daar zullen de kunstwerken ook in verschijnen en zal men een stem kunnen uitbrengen op het kunstwerk dat men het mooiste vindt en zal er uit deze publieksjury ook een winnaar komen.

In de nieuwe proefboerderij, waar men nu mee aan het bouwen is, zullen de kunstwerken worden geexposeerd.

De kunstenaars die mee hebben gedaan aan dit bijzondere kunstproject zijn:

Henrike Loedeman, Henry Hop, Gerry Schouten, Daisy Knobben, Gerry Stoffer, Henk Dekker, Wim schouten, Marieke Pul, Marijke Bronkhorst, Margreet van de Brink.

Tekst en foto’s/filmpje: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX