Menu
Nieuwsoverzicht

Burgemeester bezoekt Uddel: “Onder de indruk van hoe het hier reilt en zeilt”

30 november 2020

279x gelezen
2

UDDEL – Burgemeester Ton Heerts bracht maandag een werkbezoek aan Uddel. Samen met onder andere Frank van den Kolk van Uddels Belang, ging de Apeldoornse burgemeester langs bij het Blanke Schot, de nieuwe Wilhelminahof en de Hervormde Kerk.

Het bezoek startte rond half drie bij het dorpshuis. “Het verenigingsleven in Het Blanke Schot is helemaal stilgevallen, maar je ziet dat het gemeenschapsleven zo goed mogelijk doorgaat,” aldus Heerts. De burgemeester ging ook langs bij de nieuwe Wilhelminahof. “Een typisch Uddels project wat ook zeer veel lokale betrokkenheid kent. Het meest indrukwekkende vond ik datgene wat nog moet gebeuren, die hele binnenruimte.”

“Ik ben positief verrast hoe het hier, ook in coronatijd, allemaal reilt en zeilt. Er worden toch weer alternatieve wegen gevonden elkaar te ontmoeten.” De burgmeester is zich echter ook bewust van de eenzaamheid die er ook is. “Dan ben ik wel onder de indruk van de drie kerkverbanden, die over het algemeen met (bijna) alle kerkleden contact hebben.”

Naast burgemeester van de gemeente Apeldoorn is Ton Heerts ook voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. In die rol overlegd hij ook veel met collega’s over de maatregelen rondom het coronavirus. “Het feit dat ik hier vandaag in Uddel ben, geeft aan dat ik belangstelling wil tonen als burgemeester, niet dat ik denk dat er allemaal dingen te verbeteren zijn. Dit is een gemeenschap die zich, ondanks corona, prima redt.”

Oud en Nieuw
In Uddel wordt er gewoontegetrouw met Oud en Nieuw door de jongeren een groot nieuwjaarsvuur ontstoken. Door de coronacrisis kan ook dit helaas komende jaarwisseling niet doorgaan. Daarnaast is er ook een landelijk vuurwerkverbod. “Ik hoop dat iedereen richting Oud en Nieuw hun verantwoordelijkheid toont.” De burgemeester heeft wel een tip voor jongeren: “Probeer een digitale pubquiz te organiseren. Uiteindelijk is het virus komende jaarwisseling nog steeds onder ons. Dit jaar wordt het allemaal een beetje anders. Hoe meer we ons allemaal aan de regels houden, hoe eerder we ervan af zijn.”

De burgemeester sluit af met een boodschap voor de inwoners van Uddel: “Ik kan niet bij iedereen persoonlijk langs, maar via deze weg wens ik iedereen in het dorp een bijzonder gezellige kerstmaand en Oud en Nieuw toe, die toch wel anders dan anders zal gaan zijn.”

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX