Menu
Nieuwsoverzicht

Zusjes Westerbroek naar Frankrijk voor Limoges

3 juli 2019

8

UDDEL – Het is al weer even geleden dat er op Uddel info wat stond over de zusjes. Hadden ze vakantie of was er dan niks te melden? Integendeel, er werd hard gewerkt en met succes.

Elvira die bijna zover is om naar Limoges te vertrekken, maar is de afgelopen maanden druk geweest. Zo ging ze naar Maaspoort eind mei waar ze 4e en 3e werd en Almere Dutch Open in juni. De Dutch Open is een competitie waar 12 landen aan deelnemen dus het deelnemingsveld is ontzettend groot.

Elvira deed met haar TWIRLING 1 -BATON MEE en behaalde de 19e plek. Ook deed ze Artistic  mee en werd ze 5e, Een prestatie, tussen allemaal buitenlandse concurrenten. Dit jaar ligt de lat hoog, ze mag voor het eerst als junior uitkomen.

Elvira traint zo ongeveer 5-7 uur per week, wat best intensief is voor de bijna 12 jarige. Ze is gemotiveerd en dat merkt Coach Ria Spaan ook telkens weer. Soms verwacht ze tijdens de wedstrijden er meer van nadat de jury haar beoordeeld maar desalniettemin presteert ze goed.

Ook deed Elvira mee met een NBTA wedstrijd in Bolsward samen met haar andere 2 zusjes. Ook haar zusje Marlynn deed hier voor de eerste keer mee. Zij mocht uitkomen in de Peewee Introductie, waar zij 58 punten behaalde. Roos deed met haar 1-baton mee in de Juveniele Novice klasse en haalde daar de 1e plek. Met Dance behaalde zij de 4e plek. Elvira behaalde met haar 1-baton de 1e plek, plus NK punten en een promotie naar de Intermediate. Ook zij behaalde de 4e plek voor Dance. De meiden en hun coach waren totaal verrast.

22 Juni gingen de meiden met z’n drieën naar Kampen voor een wedstrijd van de OBM-KNMO. Op deze wedstrijd kun je plaatsing punten halen voor het provinciaal kampioenschap van de MBGF-KNMO, wat gehouden wordt november in ’t Harde .
Roos wist met haar 1 -baton de 4e plek te behalen en mag hier mee na de MBGF. Met haar dance werd ze wederom 4e en ook behaalde ze de punten om naar MBGF te gaan
Elvira deed met drie onderdelen mee waar ze met haar twirling 1e werd met haar dance 3e en haar Artistic 2e en ook zij gaat na de MBGF in november. Zusje marlynn bleef niet achter ook zij deed mee en de jury gaf haar de hoogste scoren in de klasse met 74,8 punt, ze mocht als eerste eindigen en mee naar MBGF.

De komende weken tot aan Limoges staan volgepland met trainen. Elvira reist zaterdag 3 augustus samen met de Nederlandse equipe en haar coach af na Limoges waar ze een week verblijven. Maandag 6 augustus staat haar Artistic op het programma en donderdag 8 augustus eventueel de finale, mocht Elvira dat halen.

We proberen vanuit Frankrijk via Uddel.info jullie op de hoogte te houden over hoe het haar vergaat in Limoges.

Bron: Gerlinde en Reijer Westerbroek

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX