Menu
Nieuwsoverzicht

Zomerstorm

25 juli 2015

128x gelezen
7

UDDEL    –   De zwaarste zomerstorm in juli sinds de metingen in 1901 raasde over nederland. Doordat de bomen volop in het blad zitten en dus topzwaar zijn moest menige boom het loodje leggen. ‘Met alle winden meebuigen’ zoals het spreekwoord zegt, dat deden de bomen zeker. Maar soms was het knak, een tak die brak of een hardere knak en de hele boom ging tegen de vlakte. In Uddel moest de brandweer ook in actie komen, veelal takken die afgebroken waren of nog aan de boom hingen , maar verwijderd moesten worden om gevaarlijke situaties te voorkomen. Je zag ook door de vele regen dat er putdeksels omhoog kwamen omdat het water niet snel genoeg afgevoerd kon worden. Bij de Uddelse brandweer zijn 17 meldingen binnengekomen van stormschade. Niet allemaal in Uddel, maar zij verleenden ook assistentie in Apeldoorn, Emst en Epe. Het was dus een drukke middag en avond voor de brandweermannen.

Bij VNOGregio, Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland zijn vandaag 625 meldingen binnengekomen vanwege de stormschade. Het was de drukste dag van stormmeldingen sinds tien jaar.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX