Menu
Nieuwsoverzicht

Zomerrondleidingen Natuurbegraafplaats Elspeterbos

18 juni 2021

52x gelezen

Elspeet – Natuurbegraafplaats Elspeterbos begint iets nieuws. Op dit boomrijke landgoed in de gemeente Nunspeet kunnen belangstellenden meelopen tijdens speciale zomerrondleidingen op donderdag 1, vrijdag 2 en vrijdag 9 en zaterdag 10 juli 2021. De wandelingen onder leiding van een gids beginnen om 11.00 en 14.00 uur. In verband met de coronarichtlijnen is vooraf aanmelden verplicht.

Met zoveel bijzondere bomen, planten, vogels en andere natuur valt er meer dan genoeg te bekijken in het Elspeterbos. Het is niet voor niets de locatie van de twintigste natuurbegraafplaats van Nederland, waar ruimte is voor 1200 natuurgraven. Het eeuwenoude landgoed biedt zowel een thuis aan indrukwekkende edelherten als aan het inmiddels zeer zeldzame insect vliegend hert.

Oude beuken
Tijdens de rondleiding laat de gids zien hoe de natuur in deze periode een overgang maakt van voorjaar naar zomer. Uiteraard wordt uitgebreid stilgestaan bij het prachtige bladerdak, onder meer van de oude beuken. Maar ook vertelt de gids over andere flora en fauna in het gebied.

Halverwege de rondleiding staat koffie, thee en een versnapering klaar. Vanzelfsprekend is tijdens de rondgang ook aandacht voor bijzonderheden rondom natuurbegraven. Deelnemers kunnen vragen stellen. Vooraf opgeven is verplicht. Dat kan via het mailadres info@natuurbegraafplaatselspeterbos.nl.

Het gebied is vrij te bezoeken. De hoofdingang is 70 meter ten noorden van Apeldoornseweg 185 in Elspeet. Dit is ook de verzamelplaats voor de rondleidingen.

De laatste jaren is de vraag naar natuurbegraven sterk toegenomen. Voor alle graven geldt grafrust voor onbepaalde tijd.

Meer informatie: www.natuurbegraafplaatselspeterbos.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX