Menu
Nieuwsoverzicht

Zo’n zeventig kinderen genoten van de Vakantie Bijbel Week

23 augustus 2018

22

UDDEL    –    Het is al weer de laatste week van de schoolvakanties en dan is er al jaren de Vakantie Bijbel Week. Ook in Uddel werd de Vakantie Bijbel Week gehouden in Het Blanke Schot. De Hervormde Gemeente Uddel organiseert dit ieder jaar voor de leerlingen van de basisscholen. Men kon 21, 22 of 23 augustus op eigen gelegenheid er naar toe gaan, maar er waren ook twee opstap plaatsen in Uddel waar de kinderen werden opgehaald met oude legertruck. En wie wil dat niet een ritje met een legertruck. Om half tien elke morgen begon de Vakantie Bijbel Week met gebed. Er werd gezongen, en er is geknutseld. Op woensdag was er een spel. Zo’n zeventig kinderen waren er elke dag aanwezig.

Het thema voor de Vakantie Bijbel Week was ‘Zoek het uit!’. “Als je dat zo leest, kan je je afvragen of dat wel zo aardig klinkt”, schrijft ds. A. Goedvree in zijn voorwoord in het programmaboekje. Het kan klinken alsof je denkt of zegt ‘Bekijk het maar, ik bemoei me niet me je’. Maar bij de Vakantie Bijbel Week heeft het een positieve strekking. De leiding ging samen met de kinderen op zoek naar wie Jezus is. Wie Hij wil zijn voor kinderen, niet van je zoekt het maar uit. Maar als de Goede Herder die er ook is voor de kinderen. Dat lieten ook de kleurplaten zien die bij het programmaboekje zaten en die de kinderen konden inleveren.

Donderdagavond, 23 augustus, was er de gelegenheid voor de ouders en andere belangstellenden om te zien en te horen wat de kinderen deze drie morgens hebben geleerd en gemaakt.

Zondagmorgen, 26 augustus, wordt de Vakantie Bijbel Week afgesloten met een dienst in de Hervormde Kerk te Uddel. Ds. A. Goedvree zal deze dienst leiden, waar ook het thema van deze week ‘Zoek het uit!” centraal zal staan.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX