Menu
Nieuwsoverzicht

Zeer geslaagd zaalvoetbaltoernooi in de Schier

24 oktober 2019

225

UDDEL – Woensdag 23 oktober was het dan eindelijk zover, het zaalvoetbal4kids toernooi in de Schier in Uddel.
Een dag waar al lang naar was uitgekeken door vele kinderen, en misschien ook wel ouders. Maar liefst 20 teams uit Uddel, Garderen, Speuld en Elspeet hadden zich aangemeld. Zodoende kwamen er ’s morgens tussen de 80 en 90 kinderen met gespannen ‘koppies’ de zaal binnen.

Rond 10 uur werd er afgetrapt en gelijk ging het al met volle inzet voor de winst. Jongens of meiden, ze deden niks voor elkaar onder, waardoor we prachtige wedstrijden kregen.
Rond de middag was er voor alle deelnemende kinderen een patatje met een snack-je, want voetbal maakt natuurlijk hongerig. Deze lekkernij werd aangeboden door de ondernemersvereniging Uddel, Uddels Belang en supermarkt COOP. Allen hartelijk dank hiervoor. En al moet je soms iets langer wachten op je patatje, het wachten word wel beloond.

Na de pauze waren er nog enkele poulewedstrijden, waarna de beste teams van groep 6 tot en met 8 bekend waren. Deze 4 ploegen gingen in twee halve finales uitmaken wie de finale moesten spelen. Deze finale ging uiteindelijk tussen de Garderense Boys en The Four Fighters. Ze maakten er een mooie pot voetbal van en uiteindelijk kwamen The Four Fighters als winnaars uit de bus.

Intussen waren bij groep 3 tot en met 5 ook de poulewedstrijden klaar en ook hier moest nog een finale gespeeld worden. Deze ging tussen FC Pizza en Veluwse Boys jo10. En, er moet gezegd worden, zij maakten er een waar feest van. Spannende wedstrijd en het publiek op de banken. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0 tegen 0, waarna er ook nog penalties genomen moesten worden. Hoe spannend wil je het hebben? Er moesten uiteindelijk maar liefst 9 penalties door ieder team genomen worden om een winnaar te krijgen. Dit werd uiteindelijk Veluwse Boys jo10.

Tot slot willen we, namens de organisatie, iedereen hartelijk danken voor de hulp die we gekregen hebben, met name de scheidsrechters, die de hele dag alles fantastisch geleid hebben. Verder danken we nogmaals onze 3 sponsoren en natuurlijk alle deelnemers en begeleiding. We kunnen terug kijken op een fantastische dag en, wat ons betreft, zeker voor herhaling vatbaar, volgend jaar in de herfstvakantie.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Uitslagen:
Groep 3 tot en met 5: Groep 6 tot en met 8:
Veluwse Boys jo10 The Four Fighters
FC Pizza Garderense Boys
Uddelse Boys FC John Deere

Groeten van Wim, Herman en Peter

Tekst Peter Vos
Foto’s Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX