Menu
Nieuwsoverzicht

Ze zijn er weer de oliebollen en appelflappen van Juliana

29 december 2017

16

UDDEL    –    Aan het eind van het jaar kan men er in Uddel niet omheen. De oliebollen en appelflappen van muziekvereniging Juliana uit Uddel. In de oliebollenschuur aan de Van Waalswijkweg 9 in Uddel is het een komen en gaan van de liefhebbers van de heerlijke bollen en flappen van Juliana.

De leden waren vanmorgen al vroeg uit de veren om te zorgen dat de duizenden oliebollen en appelflappen op tijd klaar zijn en om de bestellingen bij de klanten af te leveren. Eendracht maakt macht en vele handen maken licht werk, dat laten ze bij de muziekvereniging deze dagen wel zien.

Peter Bronkhorst (bus), hoofd oliebollenbakkers, is maar wat blij met al die inzet van de leden. “Het bestuur heeft er goed aan gedaan om dit jaar weer huis aan huis de bestellingen op te nemen. De jonge leden zien zo wat er allemaal bij komt kijken om een vereniging draaiende te houden”, zegt Peter Bronkhorst. “En meer mensen bestellen dan oliebollen en appelflappen”.

Wie de oliebollenschuur binnenstapt ziet twee werelden. De van de nostalgie, de oude kachels snorren  en doen volop dienst. En die van de tegenwoordige tijd, met de moderne baklijn, wat de kwalitieit van de bollen en de flappen alleen maar ten goede komt.

Er is een live-blog waar men regelmatig op de hoogte wordt gehouden vanuit de oliebollenschuur, waar men volgens Juliana, de lekkerste oudejaarssnack maakt van Uddel.

Live-blog:  klik hier

Filmpje:     klik hier 

Men kan vandaag, vrijdag 29 december en morgen, zaterdag 30 december, in oliebollenschuur, Van Waalswijkweg 9 Uddel terecht voor de oliebollen en de appelflappen.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX