Menu
Nieuwsoverzicht

Woonzorgcentrum in Uddel

12 september 2017

414x gelezen
1

UDDEL    –    Inwoners van Uddel zouden graag in hun eigen vertrouwde omgeving oud willen worden. Kubiek Ruimtelijke Plannen toonde met interviews en beleidsstudies aan dat de bouw van een woonzorgvoorziening een duurzame ontwikkeling is voor Uddel. Momenteel heeft Uddel nog geen eigen woonzorgvoorziening. Daarom moeten ouderen die zorg nodig hebben verhuizen naar omliggende plaatsten. Gert Hop zet zich al jaren in voor een woonzorgvoorziening in het dorp.

Kubiek onderzocht of de bouw van nieuwe wooneenheden in Uddel geen voorzieningen in de omgeving zou leegtrekken. Omdat ouderen uit Uddel verspreid over de hele regio terecht komen, is dat effect echter minimaal.

Gert Hop toont zich tevreden over de samenwerking met Kubiek. “Het onderzoek is goed gedaan en is ook goed door de gemeente ontvangen. Het bestemmingsplan komt nu bijna ter visie, dus het is nu afwachten of daar reacties op.

bron: Kubiek ruimtelijke plannen

Lees het hele artikel:  klik hier

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX