Menu
Nieuwsoverzicht

Woonzorgappartementen aan de Uttilochweg stap dichterbij

16 juli 2018

3

UDDEL   –   Het moment dat eerste schop de grond in kan voor het woonzorgappartement aan de Uttilochweg in Uddel komt steeds dichterbij. De gemeenteraad van Apeldoorn heeft het zo’n drie weken geleden goedgekeurd en het ligt vanaf 12 juli 2018 ligt gedurende 6 weken ter inzage het bij raadsbesluit van 28 juni 2018 vastgestelde bestemmingsplan Uttilochweg 13 en 15 Uddel. Het plan betreft het realiseren van een woonzorggebouw met maximaal 30 zorgwooneenheden en twee twee-onder-éénkapwoningen.

Gert Hop, van G.Hop Holding B.V. is een blij man. Hij heeft er veel tijd en energie in gestoken om dit mooie plan voor Uddel te realiseren. Het plan zoals Gert Hop in eerste instantie graag wilde, was dat er een zorgcentrum in Uddel zou komen waar inwoners van Uddel die zorg nodig hadden in Uddel konden blijven tot het einde van hun leven. Dus ook mensen die intramurale zorg nodig hebben. “Maar dat blijkt moeilijk realiseerbaar te zijn”, zegt Gert Hop. “We hebben veel gesprekken gevoerd met o.a. Norschoten in Barneveld. Zij hebben uiteindelijk er vanaf gezien omdat je dan minstens 30 patiënten moet hebben die intramurale zorg nodig hebben. Dat aantal hebben we in Uddel niet”. “We bouwen nu woonzorgappartementen voor extramurale zorg”. Het is zorg die de cliënt op afspraak bij de zorgaanbieder krijgt, of die de zorgaanbieder bij de cliënt aan huis levert. “Het is wel nog steeds het doel om de mensen zo lang mogelijk in Uddel te houden, al dan niet in de vorm van 24-uurs zorg”, zegt Gert Hop.

“We zijn ook nog steeds in gesprek met het bestuur van de Koningin Wilhelminahof over de mogelijkheid dat die daar naar toe verhuizen. Zij denken op dit moment na over de nadere invulling van het contract. In het ontwerp van het gebouw worden de wensen van de Koningin Wilhelminahof verwerkt”, aldus Gert Hop.

Het gaat verder om 30 appartementen variërend in grote van 45 – 75 m². Het zijn allemaal huurappartementen, er wordt naar gestreefd om de huurprijs onder de grens voor de huurtoeslag te houden. Het appartementencomplex krijgt een landelijke uitstraling, met drie verdiepingen en een lift. Ook kijken we hoe we een zo optimaal mogelijk duurzaam gebouw kunnen realiseren, met lage maandelijkse lasten voor de toekomstige huurders.

Er komen ook twee vrijstaande woningen. Deze woningen kunnen gesplitst worden voor dubbele bewoning. Deze woningen worden te koop aangeboden.

De twee vrijstaande woningen wil men begin oktober 2018 in de verkoop doen. Wat betreft de appartementen wil men eind 2018 – begin 2019 starten met de bouw. De oplevering van de appartementen hoopt men dan in het 4e kwartaal van 2019 te realiseren.
 
Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX