Menu
Nieuwsoverzicht

Woningbouw in de dorpen 2018-2020

27 november 2017

1

APELDOORN / UDDEL   –   Er wordt de komende twee jaar maar weinig gebouwd in de dorpen en de buitengebied van de gemeente Apeldoorn. De woningen die erbij komen moeten voor de eigen jongeren zijn en voor mensen die een binding hebben met het dorp. En het moeten goedkopere woningen zijn. Mensen die van elders komen en een duurder huis willen, worden de mogelijkheden ingeperkt.

Burgemeester en wethouders hebben een dorpenperspectief opgesteld waarin de bouwmogelijkheden staan voor in de dorpen, van 2018 – 2020. Er is in 2012 al vastgesteld dat er in het landelijk gebied 130 woningen bij kunnen. Er zijn op dit moment al te veel bouwwensen om dit aantal vol te maken. Er wordt gesproken over bouwen naar behoefte en in kleine aantallen. Per situatie wordt er bekeken of er koop-, vrije huur-, of sociale huurwoningen bij komen. Dit wordt vooral niet vooraf op papier vastgelegd. Een aantal betrokkenen hebben deze overtuiging, zo hebben zij laten blijken tijdens een overleg, over de bouw in de dorpen, in het stadhuis van Apeldoorn.

Dit onderwerp staat op de agenda van de politieke markt aanstaande donderdag 30 november.

Zaal Het Rode Hert, aanvang 19.00 uur.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX