Menu
Nieuwsoverzicht

Wolf in Uddel

26 augustus 2022

1293x gelezen
2

UDDEL – Vrijdagmorgen kreeg Peter de Bruin een telefoontje om te gaan kijken bij zijn schapen die grazen op een perceel van de Harderwijkerweg / Staverhul. Daar aangekomen zag hij tot zijn grote schrik dat van de 12 schapen er 7 dood in het weiland lagen. Twee schapen waren gewond maar konden door de dierenarts worden verzorgd, en hopelijk gaan deze twee het redden. De overige schapen worden door Peter naar een ander weiland overgebracht. De schapen zijn gestrest en enorm moe. Triest om te zien gaf de Bruin aan. Er zit een nieuwe omheining met stroomdraad om het weiland maar blijkbaar deinst de wolf hier niet voor terug. In de loop van de ochtend is er iemand geweest om de schapen te onderzoeken op sporen van de wolf. Tot die tijd moesten de dieren in het weiland blijven liggen om het DNA van de wolf niet te besmetten.

Aangezien alle schapen bij de keel waren gegrepen gaat de Bruin er van uit dat het een wolf is geweest want een hond of een vos brengen niet zoveel schade toe. Verder onderzoek zal uitwijzen of het inderdaad een wolf is geweest.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX