Menu
Nieuwsoverzicht

Wethouder Stukker gaf start Aardhuus

4 november 2014

133x gelezen
14

UDDEL   –   Voor de toekomstige bewoners van het plan Aardhuus was het dinsdagmiddag 4 november een belangrijke moment. Wethouder Stukker van Ruimtelijke Ordening van de gemeente Apeldoorn gaf de aanzet voor de woningbouw. Met een speciale schop werd er het nodige zwarte zand verplaatst. Deze officiële handeling werd naar voren verplaatst in verband met de invallende duisternis. Hierna werd in de nabijgelegen tent het woord gevoerd door de scheidende directeur van Woningstichting Sprengenland, Dick de Man. Toen Dick de Man bij Sprengenland, toen nog Beter Wonen, in dienst kwam was zijn eerste project in Uddel, de Koningin Wilhelminahof, en nu hij met pensioen gaat is zijn laatste project ook in Uddel, het Aardhuus. Hij keek tevreden terug op periode als directeur bij Sprengenland als hij ziet wat er in Uddel in die jaren alleaal is gerealiseerd en de komende jaren nog komt aan nieuwbouw in Uddel. Volgens De Man is “Uddel een vruchtbaar dorp”, want als het plan Aardhuus klaar dan is Uddel, volgens De Man, zo’n zeshonderd inwoners rijker. “Voor een plan als het Aardhuus, met 105 woningen, gaat over het algemeen zo’n tien jaar aan voorbereiding aan vooraf. Maar hier zijn zo’n vier jaar aan voorbereidingen aan vooraf gegaan, en dat is zeer snel, voor de eerste schop de grond in ging” aldus Dick de Man.

Voor wethouder Nathan Stukker was de tweede keer in een jaar dat hij het startsein geeft voor woningbouwproject in Uddel. Vorig jaar was dat voor het plan de Velúwte aan de Uddelsekampweg. Hij vond dat zeer bijzonder voor een dorp als Uddel. Tegenover de andere dorpen van de gemeente Apeldoorn dan komt springt Uddel er zeer goed uit. De wethouder was zeer tevreden over de samenwerking die er was met de verschillende partijen, zoals met Robert Hoekstra van Saltos Management en Advies uit Ugchelen, projectontwikkelaar namens de ontwikkelcombinatie van Aardhuis en ook de vereniging Uddels Belang. “De plek waar de nieuwe woningen komen is ook heel bijzonder, want waarschijnlijk hebben hier de bewoners van Uddel ( Uttiloch ) hun voetstappen gezet” zei de wethouder. Dit stukje historische grond in Uddel heeft ‘een verleden, een heden en zeker een toekomst’ met de nieuwe bewoners. Voor de nieuwe straatnamen is ook overleg geweest met Uddels Belang. Nieuwe straatnamen zijn Zoerderhof en Uddelse Enk. Namen die echt verbonden zijn met deze omgeving.

Het plan om aan de Aardhuisweg woningen te bouwen is al tientallen jaar onderwerp van gesprek geweest in Uddel en vanuit Uddel, door Uddels Belang bij de gemeente. De laatste jaren heeft men dan gelukkig vaart gezet om plannen geen plannen te laten blijven maar de verschillende partijen hebben er hard hun best voor gedaan om die plannen werkelijkheid te doen worden. Vandaag, 4 november, is daarom dan ook een bijzondere dag voor Uddel en de toekomstige bewoners van het Aardhuus.

Voor alle informatie van de koopwoningen en de vrije kavels kan men terecht bij Bosrijck Makelaars en Taxateurs in Uddel.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX