Menu
Nieuwsoverzicht

Werkgroep Ouderen vierde feest: 50-jarig bestaan

9 november 2021

1150x gelezen
4

UDDEL – Onlangs hebben we als Werkgroep Ouderen in het dorpshuis een feestje gevierd vanwege het 50-jarig bestaan. Al in 1953 begon Uddels Belang met het organiseren van een reisje voor de Uddelse ouderen die in de zondagse kleren gestoken graag meegingen. Velen kwamen in die tijd niet verder dan Uddel en omgeving dus het was soms best spannend. Maar de chauffeurs die vrijwillig een middag met hen rondreden zorgden ervoor dat alles uitstekend verliep. Sinds dat jaar is er altijd een reisje geweest.

De werkgroep werd in 1971 officieel opgericht. Wijkzuster van Westreenen speelde hierin een grote rol. Zij ging met enkele Plattelandsvrouwen en bestuursleden van Uddels Belang aan de slag om voor een gezellige maandelijkse ouderenmiddag te zorgen.

De Werkgroep Ouderen was tot nu 50 jaar lang een werkgroep van Uddels Belang. De nieuwe organisatie Uddel Samen en Uddels Belang vonden het een goed idee om de Werkgroep bij Uddel Samen onder te brengen zodat al het ouderenwerk in Uddel onder één bestuur valt. En dat is nu geregeld. Wij namen afscheid van Uddels Belang en werden opgenomen in Uddel Samen. Zo gaan we verder. Voorzitter Kees Zwaan kwam het een en ander uitleggen over Uddel Samen.

Maar het feestje was dus zeker op zijn plaats en het was erg fijn om iedereen weer te zien. Koffie, thee en gebak hoorden erbij en een gezellig muziekje kwam van Gerrit Jongetjes en zijn accordeon. Dit werd allemaal zeer gewaardeerd. De plakboeken van alle jaren lagen ter inzage en een drankje en een hapje verhoogden de sfeer. Ook de afsluitende broodmaaltijd viel goed in de smaak. Iedereen ging naar huis met een mooie bloem, maar veel belangrijker: met een fijn gevoel.

Afscheid
Er werd die middag ook afscheid genomen van twee bestuursleden. Gerrie van Asselt-Bronkhorst was sinds 2005 bestuurslid. Zij verzorgde altijd de kaartjes en maakte prachtige collages voor in de plakboeken. Janny Vermeer-Vlijm was sinds 1998 bestuurslid en in datzelfde jaar werd zij voorzitter. Tot begin 2020. Beide dames gaven toen aan te willen stoppen met de bestuurszaken en zij zouden afscheid nemen op de laatste Ouderenmiddag. Zoals iedereen weet: het liep anders. Maar nu was er dan eindelijk de gelegenheid om deze trouwe dames in het zonnetje te zetten. Ook Uddels Belang had hier aandacht voor en via de digitale weg sprak voorzitter Frank van de Kolk de dames toe. Peter Kok was die middag aanwezig en beloonde alle bestuursleden met een prachtig boeket. Gerrie en Janny kregen van de Werkgroep ook een boeket, een bon en een etentje. En natuurlijk een heel warm applaus voor al het werk dat zij verzet hebben.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX