Menu
Nieuwsoverzicht

Welkom op de manneninloop van 4 september 2023

25 augustus 2023

763x gelezen

UDDEL – De volgende bijeenkomst van onze Uddelse manneninloop staat gepland voor maandagmorgen 4 september a.s. De inleider van deze morgen is: Jan Mulder

Precies een jaar geleden heeft hij ons het een en ander verteld en laten zien van zijn werkzaamheden van de tijd toen hij bij de douane werkzaam was. Nu wil hij daar een vervolg op geven. Hij wil ons meenemen in de tijd aan de hand van het onderwerp ‘Van tolheffing tot wegenbelasting’.

Belasting is van alle tijden. Dat geldt ook voor het betalen van belasting om gebruik te mogen maken van (vaar)wegen. De manier waarop is verschillend in aanpak. Vanaf de Romeinse tijd tot 1900 was er tolheffing. Vooral na 1900 is daar een enorme verandering in ontstaan door de komst van de Wegenbelasting.

We zullen het zien en horen.

Alle mannelijke 60-plussers worden van harte uitgenodigd! Zoals ook bij eerdere bijeenkomsten zijn nieuwe gasten van harte welkom!

Een hartelijke groet en tot ziens op 4 september,
Dries de Bruin
Gijs van Roekel
Kees Roos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX