Menu
Nieuwsoverzicht

Welkom op de manneninloop 4 december 2023

24 november 2023

891x gelezen

UDDEL – De volgende ontmoeting van de manneninloop zal weer plaatsvinden in de Wilhelminahof. Op deze bijeenkomst hoopt een van onze trouwe bezoekers, Goossen van den Bosch, een inleiding te houden.

Op maandag, 4 december, zal hij ons het een en ander vertellen over: Dierenwelzijn

Goossen is dierenarts, specialisatie pluimvee. Hij heeft samen met zijn zwager Elbert Beekman in de jaren 70 en 80 leiding gegeven aan de Uddelse kuikenbroederij. Daarna (van 1990 tot 2006) was hij hoofd van de Technische Service pluimvee bij Intervet International, een onderdeel van Akzo Nobel.

Dieren spelen in een samenleving een belangrijke rol. Zij maken deel uit van de schepping en hebben een plek in de Natuur, o.a. omdat dieren deel uitmaken van het voedselpakket van de mens zijn dieren in toenemende mate van economisch belang geworden. Bij het houden van vee en het fokken en telen van dieren werd en wordt logischerwijs gestreefd naar kostenbeheersing en winstmaximalisatie. Daarbij kan het belang en welzijn van het dier gemakkelijk in het gedrang komen. Zoals bij veel ontwikkelingen kan er een spanning ontstaan tussen economie en ethiek en is het van belang dat er een verstandig beleid wordt gevoerd en dat er verantwoorde keuzes worden gemaakt. Over de aspecten die een rol spelen bij het welzijn van dieren en over ontwikkelingen op dit gebied wil Goossen ons het een en ander vertellen en wil hij met ons van gedachten wisselen over de spanningen die er zijn tussen economie en ethiek.

De bijeenkomst begint om half 10 (inloop vanaf kwart over 9) en is voor alle mannen van 60 jaar en ouder toegankelijk.

We zien uit naar een boeiende, interessante en zinvolle bijeenkomst.
Alle mannelijke senioren worden van harte uitgenodigd.

Een hartelijke groet en tot ziens op 4 december.
Dries de Bruin, Gijs v. Roekel en Kees Roos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX