Menu
Nieuwsoverzicht

Welkom bij Manneninloop 4 februari 2019

28 januari 2019

UDDEL   –   De volgende bijeenkomst van onze Uddelse Manneninloop zal DV plaatsvinden op maandagmorgen 4 februari a.s. 

De inleider van deze morgen is: Goossen van den Bosch

Goossen heeft zich na zijn opleiding “diergeneeskunde” vanuit verschillende posities intensief beziggehouden met  het houden van pluimvee, waarbij de gezondheids- en welzijnsaspecten steeds heel belangrijke aandachtspunten waren. Eerder heeft hij ons in een boeiende bijeenkomst het een en ander verteld over de vermindering van het gebruik van antibiotica in de veehouderij. In de volgende bijeenkomst zal hij met ons nadenken over: Vogelgriep

Vogelgriep is een verzamelnaam voor verschillende griepvirussen, die gevaarlijk kunnen zijn  voor vogels, maar ook voor varkens, paarden en ook voor de mens. Bijna alle bij de mens voorkomende griepvirussen zijn uiteindelijk afkomstig van vogels. Vogelgriep heeft in de laatste decennia in de Nederlandse pluimveesector veel schade veroorzaakt. Er is deze tak van veehouderij dus veel aan gelegen een uitbraak van vogelgriep te voorkomen en de optredende schade te beperken.   Wat is vogelgriep eigenlijk? Is het hetzelfde als vogelpest? Komt vogelgriep vaak voor en leidt het tot veel schade? Waaruit bestaat de schade? Kan vogelgriep worden voorkomen? Over dit soort vragen hopen wij met elkaar na te denken.

We verwachten dat deze mannen-inloop weer een interessante bijeenkomst zal worden.

Alle mannelijke 60-plussers worden van harte uitgenodigd!

Een hartelijke groet en tot ziens op 4 februari,

Gijs van Roekel (0577-401516)

Kees Roos (0577-402488)

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX