Menu
Nieuwsoverzicht

Weerbaar op het web

20 februari 2024

773x gelezen
2

UDDEL – Zoals u wellicht al eens vernomen heeft wordt een steeds groter aantal mensen slachtoffer van digitale criminaliteit. Het gaat onder andere over oplichting en fraude d.m.v. e-mails, websites en bijlagen. Belangrijk is te weten wat digitale criminaliteit is, hoe kun je op tijd zien dat je opgelicht dreigt te gaan worden en hoe kun je de kans om slachtoffer te worden tot een minimum beperken.
D.m.v. het spel : “weerbaar op het web” leer je om (gevaarlijke) e-mails, websites en bijlagen te herkennen.
Het is een spel wat iedereen die gebruik maakt van internet op een laagdrempelige manier traint. Het is ook geschikt voor laaggeletterde en minder digitaal vaardige mensen.

Wie : voor iedereen die internet gebruikt en die gevaarlijke e-mails, websites en bijlagen wil leren herkennen
Wat : een bordspel wat gespeeld kan worden door 1 tot 4 personen
Waar : in de Wilhelminahof, Uttilochweg 15
Kosten : gratis, spel wordt door de gemeente Apeldoorn verstrekt
Wanneer: elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur onder begeleiding van : Sjoukje Edelenbos, vrijwilliger van het informatiepunt en hulp bij digitale zaken.

Aanmelden bij Sjoukje kan via tel.nr. 06-36 29 32 38
Dagelijks van 10.00-12.00 en van 14.00-16.00 is het spel te spelen bij Uddel Samen (zonder begeleiding) . U zoekt zelf 1, 2 of 3 medespelers en speelt het spel in 1 van de ruimtes van Uddel Samen.

Het spel kan ook geleend worden om thuis te spelen (behalve op donderdagmorgen). Dit kunt u reserveren bij de dagbesteding via tel.nr. 06-43 13 03 94 of loop even binnen en drink gelijk een kopje koffie.

Er ligt een map bij met evaluatieformulieren om in te vullen hoe u het spel vindt en een mapje met handige info om mee te nemen voor thuis.

Groeten,

Sjoukje Edelenbos en team dagbesteding Uddel Samen.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX