Nieuwsoverzicht

Weer net niet voor Prins Bernhard

28 februari 2022

762x gelezen

VIERHOUTEN – In een enerverende wedstrijd tussen Vierhouten ’82 en Prins Bernhard op Sportpark “De Horsterhoek” streden afgelopen zaterdag twee ploegen die snakten naar een overwinning. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de van 4e klasse C. Het was uiteindelijk de thuisploeg dat de wedstrijd in de slotfase over de streep wist te trekken en won met 2-1.

Onder prachtige weersomstandigheden floot scheidsrechter Richard Vinke om 15:00 uur voor het beginsignaal. Vierhouten ’82 probeerde direct de Uddelnaren onder druk te zetten wat hen ook aardig lukte met hun sterke voorhoede. De verdedigers van Prins Bernhard hadden het daardoor moeilijk en mochten van geluk spreken dat een doelpoging op de lat uiteenspatte en even later ook nog eens de bal niet op de stip gelegd werd na een overtreding in het strafschopgebied.

Daarna was het Prins Bernhard die de ploeg uit Vierhouten terugdrong op eigen helft. Julian Hop weer terug van een blessure, kwam een aantal keren gevaarlijk door, maar echte kansen leverde dit niet op. Freek Ruitenberg probeerde zijn ploeg vervolgens op sleeptouw te nemen door er nog een schepje bovenop te doen. De Vierhoutenaren hadden het op dat moment moeilijk. Toch komen zij nog voor de theepauze op een 1-0 voorsprong. Een mooie aanval, waar een slimme loopactie aan voorafging, werd op prachtige wijze afgerond door Robert-Jan Nickel.

In de tweede helft moest na vijf minuten spelen Julian Hop het veld verlaten, die even daarvoor ongelukkig in botsing was gekomen met doelman Joey Visch. Dit was een flinke domper voor de Uddelse ploeg. Laurens Wajer was zijn vervanger. Net als in de eerste helft golfde het spel op en neer. Prins Bernhard bleef jagen op de gelijkmaker, maar leed tegelijkertijd ook veelvuldig balverlies op het middenveld en daardoor de achterhoede in onzekerheid bracht.

In het laatste kwartier zette Prins Bernhard nogmaals aan. Er werd een extra aanvaller gebracht. In de 84ste minuut komt Prins Bernhard op gelijke hoogte. Invaller Stefan Dijkgraaf won het duel van zijn directe tegenstander en bracht de bal voor het doel. De defensie van Vierhouten wist de bal niet weg te werken en kwam voor de voeten van Laurens Wajer, die van dichtbij verwoestend uithaalde en daarmee de gelijkmaker aantekende.

Daarna probeerde Prins Bernhard nog meer druk te zetten en er kwamen ook kansen, maar gingen daar zeer onzorgvuldig mee om. In de slotfase komt Vierhouten ’82 met veel geluk op een 2-1 voorsprong. Een aanvalspoging werd door doelman Sytse Bronkhorst uitstekende gepareerd. Helaas belande de bal vervolgens via verdediger Gerrit de Vries alsnog over de doellijn. Erg sneu voor de geïmproviseerde defensie van de oranjehemden, die deze middag hun handen vol hadden, maar uitstekend partij gaven.

Daarna liet leidsman Richard Vinke nog zes minuten doorspelen. Prins Bernhard gaf zich nog steeds niet gewonnen en gingen alles of niets spelen. Dit leverde een aantal vrije trappen en drie hoekschoppen op. Helaas voor Uddels ploeg kwam het niet meer tot scoren. Zo won vandaag de gelukkigste ploeg van deze middag. Eindstand 2-1.

Komende zaterdag speelt Prins Bernhard thuis tegen sv Achterveld. Nooit eerder speelden beide ploegen tegen elkaar. Bij die club spelen doelman Brian Bakkenes en Jelle Neumann die we nog kennen van sv De Glind. Die club is na het seizoen 2012/2013 opgehouden te bestaan. De Achterveldse ploeg wonnen na de hervatting van de competitie knap van titelkandidaat Heerde en wonnen ook de uitwedstrijd bij EZC ’84. De wedstrijd op Sportpark “De Zandsteeg” begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ferens Groenhuijsen uit Zwolle.