Nieuwsoverzicht

Wederom gelijkspel Prins Bernhard

21 oktober 2019

291x gelezen

Prins Bernhard heeft voor de derde keer op rij gelijk gespeeld. Afgelopen zaterdag stond de eerste derby op het programma tegen Vierhouten ’82. Na een 2-0 ruststand voor de ploeg uit Vierhouten wisten de Uddelnaren de stand in de tweede helft gelijk te trekken. Eindstand 2-2.

Vierhouten ’82 nam vanaf het beginsignaal gelijk het initiatief. In de 4e minuut werkte de verdediging van Prins Bernhard de bal over de achterlijn. De daaropvolgende hoekschop genomen door Devlin Bronkhorst werd door de vrijstaande Melvin den Herder onberispelijk binnen gekopt. Prins Bernhard probeerde daarna het spel naar zich toe te trekken. Dit ging gepaard met letterlijke uitglijders op het moeilijk bespeelbare gladde veld waar de thuisploeg beter mee om ging. Waar de Vierhouters de lange bal hanteerden om hun voorwaartsen te bereiken probeerde Prins Bernhard opbouwend de defensie van hun te kraken, echter was het slordig in de eindpass. In de 39ste minuut probeerde Gerben Tissingh met een prachtige omhaal doelman Mark van Asselt te verschalken maar deze redde met een fantastische reflex. Even later was het dezelfde Gerben Tissingh die wederom uit een hoekschop de 2-0 aantekende.

Na de rust nam Prins Bernhard het initiatief. Het zette direct vanaf de aftrap druk. Hierdoor ontstond er een misverstand in de verdediging van Vierhouten. De bal leek een prooi te worden voor doelman Joey Visch maar viel voor de voeten van Bart Schouten die dit buitenkansje keurig verzilverde. Daarna was het wachten op de gelijkmaker. Het was Prins Bernhard dat veelvuldig in balbezit was en veel op de helft van de tegenstander te vinden was. Daarbij moet wel gezegd worden dat de uitvallen van Vierhouten ’82 gevaarlijk bleven.

Na een uur spelen bracht trainer Ferdinand van de Lang een extra aanvaller. Ron van de Bosch werd gewisseld voor Michel Bronkhorst. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten de voorspong te behouden. In de 66ste minuut kreeg Prins Bernhard een vrije trap toegekend. Bart Schouten krulde de bal helaas net langs de verkeerde kant van de paal waar doelman Visch aan de grond genageld stond. Een kwartier voor tijd kwam Anton Davelaar voor Bart Schouten die het veld moest verlaten met een pijnlijke schouder. Prins Bernhard bleef aandringen. Dick van Rhee kwam na een prachtige combinatie in balbezit en stormde op volle snelheid door de wit groene defensie heen maar zag zijn doelpoging helaas op de paal belanden. Met nog officieel vijf minuten te spelen kwam Michel Bronkhorst door over de linkerflank en bracht bal met een lage strakke voorzet voor de goal die via de verdediging over de doellijn rolde.
In blessuretijd zette Prins Bernhard nog eens aan maar het bleef bij 2-2.

Zaterdag komt Harskamp op bezoek. In de voorbereiding heeft Prins Bernhard ook tegen hun gespeeld. In Harskamp werd het toen 1-0. In de competitie hebben de Harskampers nog geen punten weten te behalen. Er werd verloren van Fortissimo, Veluwse Boys (beiden titelkandidaat vorig seizoen) en van Barneveld die vorig seizoen nog in de 3e klasse acteerden. Ook EFC ’58 en Vierhouten ’82 bleken te sterk.

SV Harskamp werd op 15 juni 1948 opgericht in de bakkerij van Geert Pieters aan de Dorpsstraat in Harskamp. Een twintigtal jongeren uit het na de oorlog opgebloeide Veluwse Dorp staken de koppen bij elkaar en er werd besloten om een vereniging op te richten. De naam zou worden VVH, maar dat bestond al en kreeg bij de KNVB geen inschrijving. Daarom werd het SV Harskamp. De Harskampers spelen al jaren met wisselend succes in de 4e klasse. In het seizoen 2009/2010 werd promotie afgedwongen naar de 3e klasse. Verder beschikt de club over een prachtige accommodatie met onder andere een prachtig kunstgrasveld en gerenoveerd clubhuis.

De wedstrijd begint om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Frans Rigterink uit Wilsum. Wij heten u allen van harte welkom. Tot dan.