Nieuwsoverzicht

VV Heerde snel klaar met Prins Bernhard

11 oktober 2021

685x gelezen

HEERDE – Zaterdag speelde Prins Bernhard een uitwedstrijd tegen titelkandidaat vv Heerde. Voor de Heerdenaren was dit hun eerste thuiswedstrijd in competitieverband op ‘Sportpark Molenbeek’ sinds de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Daniël Holtman won vrij eenvoudig door de Uddelnaren in de beginfase totaal te overklassen.

Prins Bernhard komt al vroeg in de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van Daan Nijmeijer. De oranjehemden hadden moeite met hun beweeglijke voorhoede, maar wisten toch met kunst en vliegwerk te voorkomen de tweede tegengoal er snel achteraan te krijgen. Dit duurde tot de 28ste minuut toen scheidsrechter Verduin vrij gemakkelijk een strafschop toekende aan de thuisploeg. Voor Dennis Calkhoven was dit een koud kunstje en stuurde doelman Sytse Bronkhorst de verkeerde hoek in en zette zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.

Enkele minuten latere scoorde dezelfde Calkhoven ook de 3-0 en Daan Nijmeijer maakte even later ook zijn tweede van de middag. Op slag van rust leek Prins Bernhard iets terug te doen. Een doelpunt van Julian Hop werd onterecht afgekeurd. Leidsman Verduin die eerst het doelpunt goedkeurde kwam op zijn beslissing terug op advies van zijn assistent. Ruststand 4-0.

Na de rust werd Laurens Wajer vervangen door Dick van Rhee. Prins Bernhard komt wat meer aan voetballen toe, maar was zich er wel van bewust dat het een verloren wedstrijd speelde. Toch bleven zij dapper strijden om toch de eretreffer te forceren. Verdedigend zag het er in de tweede helft een stuk beter uit. Met name het centrale verdedigingsduo Martijn Koetsier en Dennis Bronkhorst voorkwamen een monsterscore.

Vlak voor het einde van de wedstrijd wisten de Heerdenaren toch nog een keer te scoren. Elkjar Dijkgraaf speelde zich op de linkerflank vrij en schoot fantastisch binnen. Zo ging de wedstrijd met 5-0 verloren.

Zaterdag speelt Prins Bernhard thuis tegen SDS ’55 uit Wekerom. De wedstrijd op ‘Sportpark De Zandsteeg’ begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Sven Stuijfbergen uit Zwolle.

Foto’s: Matthijs van Leest