Menu
Nieuwsoverzicht

Vrijwilligers gevraagd! Herstel grafmonumenten Algemene Begraafplaats

1 mei 2021

UDDEL – Een aantal jaren geleden heeft een groep vrijwilligers onder leiding van Uddels Belang de Algemene Begraafplaats in Uddel een opknapbeurt gegeven. Diverse grafmonumenten, die verzakt waren, zijn toen recht gezet. Inmiddels denken we erover na om dit nogmaals te doen, omdat er weer meerdere verzakkingen zijn.

Onderhoud begraafplaats
Het reguliere onderhoud van de begraafplaats is de verantwoording van gemeente Apeldoorn. Uddels Belang overlegt twee keer per jaar met het onderhoudsteam over de staat van het onderhoud. Binnen de mogelijkheden die het onderhoudsteam meekrijgt zijn we tevreden over de verzorging van de begraafplaats.
Het onderhoud van de grafmonumenten valt niet onder verantwoording van gemeente Apeldoorn. Deze zijn eigendom van de nabestaanden en de nabestaanden zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Verzakte grafmonumenten kunnen ten allen tijde gemeld worden bij de leverancier van het grafmonument. Na overleg met Begrafenisverzorging Vos blijkt dat hier een jarenlange garantie voor bestaat.

Vrijwilligers gevraagd
Uddels Belang heeft toch besloten om wat te doen aan de “verzakte” grafmonumenten, mede na diverse opmerkingen vanuit het dorp. Begrafenisverzorging Vos werkt samen met een gespecialiseerd bedrijf hieraan mee. Vrijwilligers die hieraan willen meehelpen worden gevraagd zich te melden via secretaris@uddelsbelang.nl of te bellen/Whatsapp bericht sturen naar Peter Kok via nummer 06 13349186.

Data: zaterdag 22 mei 2021 en zaterdag 29 mei 2021. Uddels Belang zorgt voor koffie en broodjes!

Laat bij de aanmelding a.u.b. weten welke zaterdag(en) u erbij hoopt te zijn. Graag een telefoonnummer erbij, dan kunnen we u ook berichten waar nodig!

Toestemming
De grafmonumenten zijn particulier eigendom, daarom vragen we nabestaanden om te melden wanneer men NIET wil dat het betreffende monument wordt rechtgezet. Dit kan ook via de hierboven genoemde contactgegevens.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX