Menu
Nieuwsoverzicht

Drukbezochte voorstelling toneelgroep Plankenkoorts

8 februari 2023

1112x gelezen
6

Uddel – Afgelopen zaterdag 4 februari speelde toneelgroep Plankenkoorts de laatste van 3 voorstellingen. En dat was een hele bijzondere. De zaal puilde uit en dat is een kolfje naar de hand van de spelers want voor een volle zaal spelen is heerlijk. Na twee jaar afwezigheid wisten vele dorpsgenoten de weg naar Dorpshuis het Blanke Schot te vinden.

Dit jaar werd er een klucht gespeeld met de naam: een schat van een buste. Een geweldig toneelstuk en de lachsalvo’s klonken dan ook regelmatig door de zaal. Petje af voor alle spelers die stuk voor stuk fantastisch hun rol wisten neer te zetten. Er was echter één persoon die alle drie avonden uitblonk en dat was Gerdine van de Steeg want zij speelt dit jaar 40 jaar toneel! Wat een prestatie! Op vrijdagavond werd ze verrast door haar kinderen en kleinkinderen. Zaterdagavond kreeg ze namens alle leden van Plankenkoorts een cadeaubon. Maar afgelopen zaterdag kon spande toch wel de kroon. Nadat ze van voorzitter Gerben van de Ridder een prachtige foto overhandigd had gekregen, nam Dorianne van den Brink het woord over en zij nodigde de voorzitter van Uddels Belang; Frank van de Kolk uit om op het podium te komen. Deze hield een toespraak en vervolgens overhandigde hij aan Gerdine een oorkonde namens het college van B&W van de gemeente Apeldoorn voor haar tomeloze inzet voor het toneel. Verbazing en verrassing alom! Een prachtige afsluiter van drie prachtige toneelavonden.

Foto’s: Wouter van Middendorp foto & video

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX