Menu
Nieuwsoverzicht

Volop natuur in de Midden Veluwe Wandeltocht

18 februari 2020

253x gelezen

APELDOORN – Wandelen door uitgestrekte bossen, nu eens statige brede lanen, dan weer smalle bospaden, rusten bij een schaapskooi waar dan mogelijk vele lammetjes ronddartelen en verder lopen over heidevlaktes en langs een ‘kathedraal’ en over soms wat pittiger klimmetjes. Dit is – afhankelijk van de gekozen afstand – wat de wandelaar kan verwachten tijdens de vijfde Midden-Veluwewandeltocht van de Wandelcommissie Apeldoorn e.o. van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn op zaterdag 28 en/of zondag 29 maart. De tocht kent afstanden van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer.

De wandeltocht, met op beide dagen dezelfde parkoersen, start en finisht bij het Van der Valk hotel Apeldoorn – De Cantharel aan de Van Golsteinlaan 20 in Apeldoorn/Ugchelen.

De wandeling begint in het bosgebied achter De Cantharel en voert naar het Van der Huchtbos. Even gaat de route langs de snelweg A1, maar niet te lang, want ten slotte komt de wandelaar voor rust en natuurschoon. Beide zijn ruimschoots te vinden in het verdere verloop van de routes, die nu voeren door de gebieden van Staatsbosbeheer, uitgezonderd het laatste stukje, dat door de bossen van de Kooiberg gaat.

Deelnemers op de 15, 20 en 30 kilometer hebben de rustpost (ook nu verzorgd door de EAWC Wandellust) op parkeerplaats De Schaapskooi in Hoog Buurlo. Vanaf deze rustplaats gaan de beide langste afstanden eerst richting de nieuwe schaapskooi van Hoog Buurlo. Met een beetje geluk kunnen de wandelaars daar de schaapskudde tegen komen of de lammetjes in de schaapskooi bewonderen. Vervolgens ligt het dorpje Radio Kootwijk op de route. De deelnemers op de 30 kilometer beklimmen onder meer de Turfberg en zien tijdens hun lus vrijwel steeds het zendstation van Radio Kootwijk, met het centrale gebouw dat bekend staat als De Kathedraal.

Mooie uitzichten zijn er voor alle afstanden (uitgezonderd de beide kortste) over de Hoogbuurloseheide, onder meer vanaf de W.J. Wensinkbank. Waarna het teruggaat naar de Cantharel, maar niet voordat de 30 kilometer nog een lusje heeft gemaakt langs de radio-telefoonzendmast van Ugchelen.

Voor meer informatie: 06 – 53764861 b.g.g. 055 – 5229060 of https://www.4daagseapeldoorn.nl/wandeltochten/midden-veluwe-wandeltocht/
E-mail: wandelcommissie@4daagseapeldoorn.nl

Foto: 4Daagse Apeldoorn

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX