Menu
Nieuwsoverzicht

Volgend thema Mannen-inloop: aanslag en razzia Putten 1944

25 april 2022

500x gelezen

UDDEL – De eerst volgende mannen-inloop vindt plaats d.v. maandag 2 mei op de thuislocatie Wilhelminahof aan de Uttilochweg.

In de maand mei hebben we elk jaar dodenherdenking en bevrijdingsdag. In verband met deze herdenkingsdagen hebben we een spreker uitgenodigd die ons het een en ander gaat vertellen over ‘De aanslag en razzia in Putten 1944’. De spreker op deze morgen is dhr. Everard Muis, geboren en getogen in Putten.

Toen hij verkering kreeg met zijn huidige vrouw en later trouwde, kwam hij erachter dat haar vader met de razzia in Putten was meegevoerd en nooit meer was teruggekeerd. Later hoorde hij ook dat een broer van haar vader was meegenomen. Hij had 4 zonen, waarvan er 3 zijn opgepakt bij de razzia en naar Duitsland zijn vervoerd. Alle 3 zijn ze omgekomen in een concentratiekamp in Duitsland.

Dit alles heeft zoveel indruk op hem gemaakt, dat hij zich is gaan verdiepen in de oorzaak van dit alles en hoe een ander heeft plaatsgevonden. Hij heeft al veel lezingen over dit onderwerp gegeven. Hij is een boeiende verteller en neemt ons in gedachten mee naar oktober 1944.

Kortom: een stukje geschiedenis hier uit de buurt dat u niet mag missen!

Alle mannen van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom. Koffie wordt geschonken vanaf 9.15u. Tot ziens op 2 mei om 9.30u.

Gijs van Roekel, Kees Roos en Dries de Bruin

foto’s: Everard Muis

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX