Menu
Nieuwsoverzicht

Vogelhuisjesfabriek Eddy heeft nu prachtige winkel in Garderen

21 augustus 2020

2050x gelezen
11

UDDEL / GARDEREN – Een mooi bord pronkt voor de splinternieuwe winkel van Eddy Bronkhorst in de Beeldentuin in Garderen: “Ook vogels willen kwaliteit!”. Sinds een week kunnen mensen hier de bekende huisjes kopen. De licht verstandelijk gehandicapte Eddy bouwt al jaren prachtige vogelhuisjes.

In samenwerking met Adri van Ee, eigenaar van de Beeldentuin, heeft Eddy nu een prachtig winkeltje ingericht. Naast alle vogelhuisjes, vallen ook de opgezette dieren op. Ondertussen klinken er allerlei vogelgeluiden door de winkel. “De verkoop gaat goed,” lacht Eddy. “Ik ben heel erg blij met deze plek hier.” Afgelopen week maakte hij 27 vogelhuisjes, donderdag zelfs 11 op één dag.

Ook Adri van Ee is blij met de Vogelhuisjesfabriek. “Eddy werkt hier al twee jaar in de bediening. Door de corona verkocht hij steeds minder vogelhuisjes in Uddel. Het was gewoon jammer dat dat helemaal stilviel. Nu is hij hier zes dagen in de week.”

Tekst loopt door onder de foto´s.

Eddy doet, behalve het zagen van het hout, alles zelf. Boren, schroeven, schuren en de dakbedekking plakken: alles gebeurt in de winkel. Daar staan ook allerlei soorten vogelhuisjes uitgestald. “De koolmeeskasten gaan wel het hardst,” vertelt Eddy. “Verder staan er huisjes voor de boomklever, vliegenvanger, pimpelmees en er staan spechtenkasten. Ook de voederhuisjes verkopen trouwens erg goed.” Totaal verkoopt Eddy ongeveer 20 verschillende modellen.

Ondertussen worden er nog allerlei plannen gemaakt. “De afgelopen tijd heeft hij de ruimte waar de planken worden gezaagd ingericht. Er moet nog een soort magazijn komen waar hij nieuwe onderdelen kan pakken,” vertelt Adri van Ee. “En over een aantal jaar een eigen vrachtwagen,” voegt Eddy lachend toe.

 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX