Menu
Nieuwsoverzicht

Voedselhulp Uddel Samen ontving prachtig bedrag van Prins Willem-Alexanderschool

21 november 2023

903x gelezen
2

UDDEL – Wie naar school gaat, doet dat om te leren rekenen, schrijven, taal en zijn er nog meer vakken die van belang zijn voor de toekomst van de leerlingen. Vroeger bleef het daarbij, maar tegenwoordig haalt men die toekomst de school binnen.

Dat deden ze bij de Prins Willem-Alexanderschool op een prachtige manier door de kinderen te laten werken aan een winkelstraat, vanaf de herfstvakantie tot en met 9 november. Er stond in elke klas een winkel centraal en er waren ook kinderen die een eigen onderneming starten. Kleine zakenmannnetjes/vrouwtjes in de dop kun je zeggen. Waar een winkelstraat is, zijn de winkels open en kunnen mensen in en uit lopen. Bij de Prins willem-Alexanderschool hadden ze een ‘koopavond’ op donderdag 9 november, waar ouders, opa’s en oma’s en wie er verder wilde komen welkom waren. En het was een gezellige drukte in de winkelstraat.

Van winkelen krijg je wel zin in een hapje en een drankje. Er was een Middelpunt waar men koffie, thee en ander drinken kon kopen, en daarbij kon men genieten van een heerlijk stukje taart, cake, koek, gebakken door een groot aantal ouders.

De opbrengst hiervan was volledig bestemd voor de Voedselhulp van Uddel Samen. Ook was het mogelijk om een gift te geven voor de Voedselhulp.

Aan het eind van de van de avond was er het mooie bedrag van € 510 opgehaald.

Kinderen van de Prins Willem-Alexander hebben een cheque met daarop dit prachtige bedrag overhandigd aan Jan Schreuder van de Voedselhulp, waar hij heel blij mee is. Het onderwijzend personeel en de kinderen werden heel hartelijk bedankt voor deze prachtig bijdrage.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX