Menu
Nieuwsoverzicht

Vier mannen zorgen voor een schoon Uddel

12 september 2023

1703x gelezen
6

UDDEL – Wie heeft ze niet eens zien lopen met de prikstokken en vuilniszakken om het zwerfafval op te rapen wat er langs de wegen en in de bermen ligt in en rond ons dorp Uddel, en ook de speelplaats voor de kinderen aan de Garderenseweg, de Vlindertuin.

Marinus van den Hoek, Gerard van Milligen, Aldert van de Kolk en Cees Mulder, zij zijn het die er voor zorgen dat Uddel een schoon dorp is en blijft. Drie avonden in de week gaan ze op pad om de rommel, die een ander van zich afgooit, op te ruimen. Ze zijn met z’n vieren maar ze gaan niet alle drie avonden in de week ook alle vier samen op pad. Dan zijn ze met z’n drieën of met z’n tweeën. Ze lopen door het dorp maar ook langs de buitenwegen van Uddel. De ‘oogst’ is per avond verschillend, de ene keer hebben aan êên vuilniszak niet genoeg, en een andere keer hebben ze nog geen vuilniszak vol. Maar het is altijd de moeite waard om het te doen, zo voorkomen deze vier mannen dat het een bende wordt langs de Uddelse wegen. De vuilniszakken en prikstokken krijgen zij van de gemeente Apeldoorn, die heel blij is met mensen zoals Marinus, Gerard, Aldert en Cees.

Ook bij Uddels Belang zijn ze blij met deze vier mannen. Frank van de Kolk, voorzitter van Uddels Belang zegt: “Uddels Belang heeft veel waardering voor vrijwilligers die hun beste beentje voorzetten om ons dorp leefbaar en netjes te houden. De een doet dat op bestuurlijk vlak, een ander veel meer praktisch. Een concreet voorbeeld zijn inderdaad Aldert, Cees, Marinus en Gerard die zwerfafval opruimen. Ze verdienen hiervoor een grote pluim en zijn tot voorbeeld voor heel veel andere mensen. In een ideale wereld zouden deze mannen niets te doen hebben en ruimt iedereen z’n eigen rotzooi op. Op kleine schaal kunnen ze zeker geholpen worden, wanneer mensen niet zomaar klakkeloos troep weggooien. Als voorzitter van Uddels Belang ben ik enorm trots op deze heren met hun inzet.”

Zo hoor je vaker positieve reacties van inwoners van Uddel, zoals ‘Geweldig, wat ze doen’ en ‘Fantastisch’.

Zij doen dit vrijwillig en in Uddel zijn we mogen er heel blij mee zijn dat we zulke inwoners hebben. Zij doen iets waar we als hele dorp voordeel en plezier van hebben, nl. geen afval langs de wegen en in de bermen, maar een schoon Uddel. Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Met vrijwilligers houden we Uddel leefbaar.

Als er in Uddel een ‘lintje van verdienste’ zou bestaan voor een inwoner(s) van Uddel die wat bijzonders doen voor de Uddelse gemeenschap, dan zouden zij zeker er één verdienen.

Marinus, Gerard, Aldert en Cees, hartelijk dank dat jullie dit doen voor Uddel en oog hebben voor milieu en natuur.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX