Menu
Nieuwsoverzicht

Verwarring over rekening grijze container

1 mei 2020

265x gelezen

APELDOORN – Een aantal inwoners van Apeldoorn heeft in de afgelopen week een brief van incassobureau Flanderijn ontvangen. Het gaat om een rekening van € 25,- voor een geleverde grijze container. Deze brief zorgde voor veel verwarring, omdat deze niet op naam gericht was, maar aan de bewoners van het adres. Veel mensen denken daarom dat het om een nepfactuur gaat. Dit is niet het geval.

Rekening met vertraging verzonden
Het heeft erg lang geduurd voordat deze container in rekening is gebracht, maar de rekening is in opdracht van Circulus en de gemeente Apeldoorn verzonden. In 2019 en ook dit jaar zijn tijdens de invoering van het omgekeerd inzamelen veel grijze containers besteld. Deze containers waren nog niet in rekening gebracht. Voor het versturen van deze rekeningen is hulp ingeschakeld van een derde partij, in dit geval Flanderijn. De rekeningen zijn om privacyredenen niet op naam, maar aan de bewoners van het adres gestuurd.

We vinden het vervelend dat er bij onze inwoners terechte verwarring en verontwaardiging over de brief is ontstaan, maar hopen dat we met deze uitleg vragen en onrust weg kunnen nemen.

Informatie
Mensen die vragen over deze brief hebben, kunnen contact opnemen met Flanderijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat zij geen grijze container hadden besteld of hebben gekregen. Kijk als u vragen heeft op www.flanderijninvordering.nl, bel op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur met 088 209 32 00, of stuur een e-mail naar invordering@flanderijn.nl

Bron: Gemeente Apeldoorn  / Beeld: WikimediaCommons

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX