Menu
Nieuwsoverzicht

Verslag bijeenkomst SGP

16 oktober 2023

877x gelezen

UDDEL – Afgelopen donderdag 12 oktober sprak Bert Jan Ruissen in Het Blanke Schot bij een bijeenkomst van de plaatselijke SGP. Het onderwerp was: Christelijke politiek in Europa. Dit naar aanleiding van de komende Europese verkiezingen DV 6 juni 2024.

In de inleiding besprak hij de visie van de SGP aan de hand van drie G’s:

  1. Getrouw zijn
  2. Getuige zijn
  3. Gedurfd zijn

Getrouw zijn
Uw wil geschiedde. Bidden dat we getrouw ons werk mogen doen. Dat geldt ons allemaal. Wat of wie we ook zijn. Er wordt van ons verwacht dat we ons werk getrouw mogen doen. Ook van de politiek wordt verwacht getrouw werk te leveren. De SGP is geen one-issue partij. We voelen ons overal bij betrokken.
De SGP is ook actief bezig met het onderwerp: De wolf. De habitat richtlijn moet worden aangepast. Er lijkt vanuit Brussel nu toch beweging hierin te komen.

Getuige zijn
De SGP is in essentie een getuige partij. In de Europese Unie komen levensbeschouwelijke zaken steeds meer op de agenda. Zo is er het idee om abortus Europees vast te leggen. Op deze manier wil men dit ook door te laten dringen in landen als Polen.
Daarnaast de Europese richtlijn wat betreft geweld tegen vrouwen. Daarin ook een stelling: als je vrouwen tegenwerkt om abortus te laten doen, wordt dat ook als geweld gezien.

Gedurfd zijn
Je hebt lef nodig om tegen de stroom in te gaan. We zitten niet in het parlement om overal in mee te gaan, maar om bij te sturen. Meer macht naar Brussel. Dat zal sterk naar voren komen in de toekomst.

De visie van de SGP hierop is dat Europa hervormd moet worden en een veel kleiner takenpakket moet krijgen.

Er is geen lijstverbinding meer met CU. Menselijkerwijs gezien moet het cijfermatig gezien mogelijk zijn om een zetel te behalen tijdens de volgende verkiezingen. Er moeten ongeveer 180.000 stemmen behaald worden. Voor de Tweede Kamer Verkiezingen zijn er 210.000 stemmen behaald. Wat dat betreft moet het kunnen. Elke stem telt. Er zijn nog steeds veel raakvlakken met CU. We zijn het lang niet altijd samen eens, maar de samenwerking over bepaalde zaken is er nog steeds.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX