Menu
Nieuwsoverzicht

Verkeersmaatregelen De Zandsteeg

7 december 2015

106x gelezen
1

Wijziging toegestane maximum snelheid “de Zandsteeg” te Uddel.

UDDEL   –   Kroondomein Het Loo maakt bekend dat het maatregelen gaat treffen ter beperking van de maximale snelheid in een deel van zijn eigendom, bekend als “de Zandsteeg”. Nu geldt daar nog de door de gemeente vastgestelde maximum snelheid van 60 km/uur.

Het betreft het onverharde deel van de Zandsteeg vanaf de Grote Geezenhegge naar het sportveld van voetbalvereniging “Prins Bernard. Tegelijk geldt dit ook voor het deel dat hierop aansluit en loopt vanaf de Aardhuisweg richting `t Hof tot aan het Schoolpad, inclusief de afbuiging naar de Garderenseweg ter hoogte van Muldersdam. De maximaal toegestane snelheid op zojuist genoemd traject wordt verlaagd van 60 naar 30 km/uur

Deze maatregel heeft ten doel om met name de veiligheid voor wandelaars en fietsers te vergroten. Op het deel vanaf de Grote Geezenhegge tot aan het sportveld wordt veelvuldig met auto`s gereden en de weg is daar onoverzichtelijk en smal. De andere genoemde richtingen zijn en blijven verboden voor gemotoriseerde verkeer. Kroondomein Het Loo heeft voor deze maatregel een verzoek ontvangen van dorpsvereniging “Uddels Belang”

Er zal om die reden dan ook een verkeersdrempel worden aangelegd in dit wegdeel die een passeersnelheid van 30 km./uur verlangt. Om een dergelijk drempel te mogen plaatsen is het noodzakelijk de nu geldende maximum snelheid terug te brengen van 60 naar 30 km/uur

Deze wijziging in snelheid wordt van kracht wordt per 01-12-2015. De bebording wordt aansluitend hierop aangepast, waarna vervolgens de verkeersdrempel zal worden aangelegd.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX