Nieuwsoverzicht

Verdiende zege s.v. Prins Bernhard

2 december 2019

293x gelezen

UDDEL – Het is Prins Bernhard afgelopen zaterdag gelukt de drie te behouden op “De Zandsteeg”. De Uddelnaren bleken te sterk voor het lager geklasseerde EZC ’84 uit Epe en versloegen de Epenaren met 3-0.

Het duel begon voorzichtig aan beide kanten met een licht veldoverwicht van EZC ’84, waarbij de Epenaren wisten door te dringen tot aan het strafschopgebied. Echter leverde dit verder geen kansen op. Doelman Mark van Asselt bracht zichzelf nog wel een keer in moeilijkheden, maar kon zijn inschattingsfout tijdig herstellen.

Pas na 8 minuten voetballen wist Prins Bernhard een vlot lopende aanval op te zetten. Het kon zichzelf verwijten dat het te slordig omging met balbezit. Dit leidde tot een paar gevaarlijke uitbraken van EZC ’84.

In de 19de minuut viel de bal plotseling voor de voeten van aanvaller Gert Schouten na knullig balverlies in de defensie van de Epenaren. Veel kans om na te denken kreeg hij niet en schoot de bal met zijn chocoladebeen maar net over het lege doel van doelman Youri Eenkhoorn die daar op dat moment niet was.

In de 25ste minuut werd linkervleugelverdediger Jari van den Hoek de diepte in gestuurd. Net voor de achterlijn wist hij de bal met een strakke pass voor het vijandelijke doel te bezorgen. Deze werd in eerste instantie gemist. De bal werd opgepikt door Dick van Rhee en hij gaf de bal strak voor op Gert Schouten, die goed was doorgelopen en bij de tweede paal alsnog de 1-0 binnenschoot.

EZC ’84 kreeg daarna nog met een tegenslag te maken. Ricardo den Besten moest het veld geblesseerd verlaten. Een aderlating voor de Epenaren, want juist van hem ging veel dreiging uit. Routinier Mike Dekker was zijn vervanger.

Vlak voor de theepauze drong Prins Bernhard nog een keer aan. Freek Ruitenberg en Dick van Rhee zetten samen een combinatie op. Dit leverde verder geen kans op. Ruststand 1-0.

In tweede helft namen de oranjehemden direct het initiatief. In de 48ste minuut veroverde Dick van Rhee de bal ter hoogte van de middenlijn en soleerde dwars door de defensie van de Epenaren, maar faalde helaas in de afronding.

Vier minuten later kwam Ron van den Bosch via een afgeslagen aanval in balbezit en haalde vervolgens gelijk de trekker over. Zijn schot werd van richting veranderd en belande net niet in het doel. Niels Bronkhorst was de volgende die het van afstand probeerde. Zijn pegel werd ternauwernood door doelman Youri Eenkhoorn tot hoekschop verwerkt.

Na een uur spelen brak een rommelige fase aan. In de combinaties werden vrijstaande medespelers overgeslagen waardoor EZC ’84 de bal vaak kon onderscheppen en gevaarlijk uit kon breken. Martijn Koetsier wist tot tweemaal toe deze uitbraken op een voortreffelijke manier te verdedigen.

De mannen van Ferdinand van de Lang leken wakker geschud en stroopten de mouwen weer op. In de 73ste minuut dacht Jordi Krijgsman het werk over te moeten nemen van zijn doelman en keerde een afstandsschot met beide handen net voor de doellijn. De scheidsrechter toonde hem direct de rode kaart en Prins Bernhard mocht een strafschop nemen. Arjan Koetsier schoot deze koelbloedig in. 2-0.

Daarna probeerde Prins Bernhard door te drukken en ging op jacht naar de derde treffer en die kwam er ook. De ingevallen Bart Schouten brengt de bal voor het doel. Freek Ruitenberg komt in balbezit in het doelgebied met doelman Eenkhoorn in de rug die vervolgens Freek omarmde in plaats van de bal en hem zo een scoringskans ontnam. Scheidsrechter Vinke die eerst twijfelde gaf terecht alsnog een strafschop. Dit keer liet Arjen Koetsier de eer aan Ron van den Bosch die na een sterk optreden de strafschop mocht gaan verzilveren. Doelman Eenkhoorn zat er nog wel met de vingertoppen aan, maar kon de 3-0 op scorebord niet meer voorkomen.

Zaterdag gaat Prins Bernhard op bezoek bij Harfsen die afgelopen weekend verrassend verloren bij De Veluwse Boys. Bij winst houdt Prins Bernhard zicht op aansluiting met de subtop. De wedstrijd op “Sportpark ’t Schoolder” begint om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Niek Ruiter uit Wezep.

Tekst: s.v. Prins Bernhard