Menu
Nieuwsoverzicht

Verdachte woninginbraak dankzij DNA aangehouden

18 februari 2015

1

UDDEL   –   De politie heeft op zondag 15 februari een 26-jarige Edenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij twee woninginbraken op 22 oktober 2014 in Uddel. Bij het onderzoek werd zijn DNA veilig gesteld en dit zorgde voor een match.

Op de bewuste woensdagavond werd er aan de Grote Geezenhegge en de Meester Boelenweg ingebroken. Bij de laatste inbraak werden de twee inbrekers overlopen. Een van hen viel van het balkon en getuigen probeerden de man te overmeesteren. Hij zag toch kans om te ontkomen maar er bleef materiaal achter voor forensisch onderzoek. Dankzij dit sporenonderzoek kwam tijdens het onderzoek een verdachte in beeld. Deze persoon is gesignaleerd maar kon nog niet eerder door de politie worden getraceerd. Afgelopen weekend werd hij ’s nachts gespot in een horecagelegenheid in Ede, en is hij alsnog aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De gedupeerden zijn in kennis gesteld.

 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX