Menu
Nieuwsoverzicht

Verdachte situatie? Bel 112!

11 oktober 2019

UDDEL – De dagen worden weer korter en over enkele weken zal de wintertijd weer ingaan. En in deze donkere dagen slaan inbrekers graag hun slag.

Daarom adviseert de politie:

  • Doe alsof u thuis ben
  • Laat een paar bekers en borden op aanrecht en eettafel staan
  • Zorg dat iemand de post opruimt
  • Gebruik verlichting en tijdschakelaars

De bewoners kennen hun dorp het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u verdachte personen in uw buurt, mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen in de buurt, bel dan direct de politie via 1-1-2.

Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken, zodat u dit aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Het is van belang om zo snel mogelijk te bellen, immers een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan. Door uw melding kan de politie snel ter plaatse zijn en de inbrekers oppakken. De politie benadrukt: liever tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig!

Buurtpreventie
Daarnaast is in Uddel Buurtpreventie actief. In elke straat zijn er minimaal twee deelnemende leden. U kunt in uw eigen buurt informeren wie er lid is. Het is altijd mogelijk om de Buurtpreventie te waarschuwen nadat u 112 hebt gebeld.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX