Menu
Nieuwsoverzicht

Veranderingen Openbaar Vervoer na 2020

29 januari 2018

1

APELDOORN / UDDEL   –   In Apeldoorn mag het busvervoer na 2020 niet in hoog tempo worden ingekrompen. Dat is het uitgangspunt van de gemeente Apeldoorn bij de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer.

Het openbaar vervoer is aan het veranderen van aard. De gemeente Apeldoorn heeft al vastgesteld dat het niet altijd meer logisch is om veel lijnen te hebben waarop bussen met een hoge frequentie hun vaste rondjes draaien. Het kan handiger en efficiënter zijn om met vervoer op afroep te gaan werken of met andere voertuigen dan grote bussen. De provincie Gelderland, die de aanbesteding van het openbaar vervoer verzorgt, wil ook meer inzetten maatwerk vanaf 2020. Apeldoorn ziet graag dat de provincie die verandering niet te snel door voert. De stadsbus in Apeldoorn staat hoog aangeschreven bij reizigers, zij geven het busvervoer in Apeldoorn hoge cijfers vergeleken met stadsvervoer in andere plaatsen. Dat moet je niet zomaar op zij zetten, bepleiten burgemeester en wethouders. Omdat een eenmaal opgeheven lijn niet zomaar terug kan komen.

Voor dorpen en het buitengebied vraagt de gemeente ook om zorgvuldigheid. Ze pleit er bij de provincie voor om in elk dorp en bij relevante bestemmingen in het buitengebied tenminste één bushalte in stand te houden.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX