Menu
Nieuwsoverzicht

Veilig en verantwoord vieren van de jaarwisseling

27 december 2023

858x gelezen

Beste inwoners van Uddel,

De jaarwisseling is een tijd waarin mensen samenkomen om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te verwelkomen. Het is een moment van, gezelligheid, samenzijn, feestjes en goede voornemens. Helaas gaat deze periode ook gepaard met ongeregeldheden en ongeoorloofd gedrag.

Een goede manier om ongewenst gedrag en ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling aan te pakken, is door het gesprek aan te gaan met je naaste zodat jong en oud zich bewust zijn van de wijze waarop je  verantwoord de jaarwisseling kan vieren.

Het is belangrijk dat zowel jongeren en volwassenen begrijpen wat wel en niet acceptabel is tijdens deze viering. Het bespreken van de mogelijke gevolgen van ongeoorloofd gedrag zoals bv. vernielingen plegen of gevaarlijke situaties veroorzaken, kan helpen om de bewustwording te creëren en er samen voor te zorgen dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het behouden van gemeenschappelijk goed en eigendom. Maak bijvoorbeeld gebruik van het georganiseerde feest dat wordt georganiseerd in de lokale
gemeenschap. Dit soort feesten bieden een gecontroleerde omgeving waar mensen samen komen om te vieren en tegelijkertijd kan de veiligheid beter gewaarborgd worden. Daarnaast is het van essentieel belang dat eventuele ongeregeldheden gemeld worden bij de juiste instanties zoals politie, brandweer en ambulance.

Het op tijd melden van (illegaal) vuurwerk, branden, vernielingen etc. kan helpen om ernstige en gevaarlijke situaties te voorkomen of deze op tijd te laten stoppen.
Samen kunnen we ervoor zorgen dat de jaarwisseling een moment van verbondenheid en vreugde blijft, terwijl we tegelijkertijd de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap waarborgen. Uw  betrokkenheid is cruciaal om een oogje in het zeil te houden en elkaar te helpen een veilige jaarwisseling te ervaren.

Belangrijke telefoonnummers om ongeregeldheden en gevaarlijke situaties te melden zijn 0900-8844 en bij spoed 112. U kunt ook bellen met het nummer Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar anoniem informatie gegeven kan worden over criminaliteit.

Laten we met elkaar ervoor te zorgen dat iedereen, van jong tot oud, kan genieten en een goede jaarwisseling mag beleven zonder schade aan te richten aan gemeenschappelijk en/of andermans persoonlijk bezit.

Ik wens u, en mede namens mijn collega’s, een goede en veilige jaarwisseling!
Esther Groeneveld,
Wijkagent van o.a. het gebied Uddel, Nieuw Milligen, Hoog Soeren, Wenum Wiesel.
Stadhoudersmolen en Hommelbrink.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX