Menu
Nieuwsoverzicht

Van den Brink wint rechtzaak om ‘recht van overpad’

17 november 2015

1

UDDEL    –    De Stichting Geldersch Landschap en Kastelen had een kort geding bij de rechtbank in Zutphen aangespannen tegen projectontwikkelaar G. van den Brink uit Uddel. Het ging daarbij om het recht van overpad. De stichting eiste in het kort geding dat Van den Brink de toegang tot de grond van die stichting zou worden ontzegd. Die grond grenst aan het perceel van Van den Brink. Op de grond van Van den Brink worden zes half vrijstaande woningen gebouwd, waarvan er twee het ‘hoogste punt’ inmiddels al hebben bereikt. Stichting Geldersch Landschap en Kastelen ergert zich mateloos aan de bouwplannen en stelt dus alles in het werk om die bouw te verhinderen. Maar Van den Brink staat volledig in zijn recht met die bouwplannen. Het agrarisch gedeelte heeft inmiddels een woonbestemming. De stichting heeft al geruime tijd tegengewerkt en dus is Van den Brink een bodemprocedure begonnen om zijn plan ‘Het Buitenbosch’ te kunnen realiseren. Van den Brink heeft recht van overpad nodig voor de aanleg van een in- en uitrit naar de openbare weg. Maar de Stichting Geldersch Landschap en Kastelen wil daar geen stukje grond van 6 bij 13 meter voor afstaan.

De rechtbank wees de vorderingen van de Stichting Geldersch Landschap en Kastelen in het kort geding af, en werd veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van Van den Brink, van €1101,00. Dat komt nog bovenop het bedrag van €25.000,00 die de stichting al aan deze kwestie heeft uitgegeven.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX