Menu
Nieuwsoverzicht

Van ANI naar Imkers Nederland

11 maart 2017

3

UDDEL    –   Zaterdag 11 maart is de algemene ledenvergadering gehouden. van de Algemene Nederlandse imkers vereniging in Het Blanke Schot te Uddel, waar ook de Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel lid van is.

Dit was een bijzondere vergadering, want daarin werd besloten dat per 1 januari 2018 de ANI en de imkersbond ABTB  samen op gaan in Imkers Nederland. De laatste jaren werd er op veel vlakken samen gewerkt en ook wordt er een gezamenlijk bijenblad “Mijn Bijen” uitgegeven.

Ook is weer Cees Stapencea prijs uit gereikt. Dit jaar aan de heer Gijs van de Brink vanwege zijn vele werkzaamheden in de afdeling Ederveen.

Afsluitend werd er door 3 oud voorzitter teruggeblikt op historie van de ANI. Verder was er voor alle afdelingen een mengsel 5 kg bloemenzaad beschikbaar. Dit zaad kon ook besteld worden en hier is goed gebruik van gemaakt. Ruim 600 kg is er in het werkgebied van Imkers Nederland verdeeld en zal de komende weken gezaaid gaan worden. Dit zal menig braakliggend hoekje doen kleuren.

tekst en foto’s: Henk Kok –  De Vierkante Korf

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX