Nieuwsoverzicht

Valse start Prins Bernhard

27 september 2021

892x gelezen

HARSKAMP – Op Sportpark ‘t Meuleveld in Harskamp moest Prins Bernhard aantreden tegen het vernieuwde Harskamp. De Uddelnaren waren in het eerste kwart van de wedstrijd niet bij de les stonden al na 25 minuten op een 3-0 achterstand. Prins Bernhard komt wel sterk terug in wedstrijd, maar Harskamp gaf de overwinning niet meer uit handen. Het werd uiteindelijk 4-2.

Prins Bernhard begon veel te slap aan deze wedstrijd. Harskamp komt al na 6 minuten op een 1-0 voorsprong door Cas Lenoir. Tien minuten later was het uitblinker Donovan Rijlaarsdam die zijn ploeg op een 2-0 voorsprong bracht.

Pas na de 20ste minuut kropen de Uddelnaren uit hun schulp. Dit resulteerde gelijk in een doelpoging van Julian Hop die de bal maar net over zag gaan. Harskamp komt in 25ste minuut via een goed uitgevoerde counter op een fortuinlijke 3-0 voorsprong door Lars van Wikselaar.

In de 28ste minuut komt Prins Bernhard terug in wedstrijd. De sterk spelende Julian Hop soleerde door de defensie van Harskampers en ronde koelbloedig af. Twee minuten later komt Dick Van Rhee oog in oog te staan met doelman Detmar Hardeman, maar verzuimde de aansluitingstreffer in de touwen te leggen.

De laatste 10 minuten voor de rust golfde het spel op en neer. In de 38ste minuut was Julian Hop dicht bij zijn tweede treffer. Ditmaal wist de defensie van Harskamp hem ternauwernood af te stoppen. Daarop volgde een snelle uitbraak over rechts. Waar Jari van de Hoek dacht de bal over de achterlijn te laten lopen was het weer de snelle en behendige Rijlaarsdam die de bal oppikte en vervolgens Jeroen Cramer in stelling bracht. Cramer schoot feilloos binnen. Ruststand 4-1.

Na de rust proberen de Uddelnaren weer terug te komen in wedstrijd. Prins Bernhard ging meer risico nemen en de Harskampers controleerden het spel. Toch lukte het weer terug te komen in de wedstrijd. Het was weer Julian Hop die de bal veroverde en op avontuur ging en vervolgens de 4-2 aantekende.

Met nog een half uur te spelen bracht van de Lang twee verse krachten binnen de lijnen. Dick van Rhee verliet het veld voor Michel Bronkhorst. Gert Schouten komt voor Ron van den Bosch. Prins Bernhard werkte hard om de aansluitingstreffer te forceren en moest achterin alle zeilen bij zetten om niet nog een tegengoal te incasseren.

Kansen kwamen er zowel voor Prins Bernhard als voor Harskamp. Michel Bronkhorst en Julian Hop waren nog dicht bij een treffer en de Harskampers pegelden de bal een keer op de deklat. Met nog zo’n kleine tien minuten te spelen werd de moegestreden Julian Hop vervangen door Youri Bronkhorst en Jari van den Hoek voor Jelmer Bronkorst.

Dit leverde verder geen kansen meer op. Na 90 minuten en wat extra tijd blies de uitstekend leidende Delphin de Graaf voor het eindsignaal. Eindstand 4-2.

Zaterdag speelt Prins Bernhard thuis tegen vv Barneveld die een flinke zeperd te verduren kregen tegen De Veluwse Boys. Zij verloren in eigen huis met maar liefst 1-11. De wedstrijd op Sportpark ‘De Zandsteeg’ staat onder leiding van Erwin ten Hove uit Elburg. Aftrap 14:30 uur.