Menu
Nieuwsoverzicht

Uitzonderlijk vervoer door Uddel

13 februari 2015

28

UDDEL    –    Donderdagavond 12 februari was er veel volk op de been in Uddel. Er was dan ook iets te zien dat niet alle dagen voorbij komt. Bij De Bruin Tankbouw aan het Uddelerveen had men drie grote tanks gebouwd. Eén van 7.50 mtr doorsnede en twee van 5 mtr doorsnede. Zulke grote tanks maken is vakwerk, maar dan moeten ze ook nog vervoerd worden naar de plaats van bestemming, en daar heb je ook weer vakmensen voor nodig. En dat vervoeren van die tanks gebeurde woensdagavond. Iets over 22.00 uur zette de stoet zich in beweging om naar Harderwijk te gaan, waar de tanks op de boot gingen om naar Alblasserdam vervoerd te worden.

Er waren voor de tijd al de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Op sommige plaatsen was het passen en meten om te kunnen passeren. Het was een prachtig schouwspel om te zien hoe de chauffeurs met die grote tanks moesten manouvreren. Op de viersprong moest de chauffeur met de grootste tank eerst rechtdoor de Aardhuisweg op, daarna achteruit de Elspeterweg op, om de Garderenseweg op te kunnen richting de rotonde bij het Uddelermeer. Het was zo rond half één toen men bij die rotonde aankwam.

De Bruin Tankbouw levert door heel Nederland, maar ook vanuit het buitenland, o.a. Duitsland, Zweden, weten het Uddelse bedrijf te vinden. In de agrarische wereld is De Bruin Tankbouw een begrip met hun RVS tanks. Het is een jong bedrijf dat een snelle, maar stabiele groei doormaakt. Uddel is een ondernemend dorp en dan is het mooi om te zien dat als jonge mensen de stap zetten om een bedrijf te beginnen, dat het goed gaat en men een bijdrage levert aan de werkgelegenheid in Uddel.

Voor meer informatie over De Bruin Tankbouw: http://www.debruintankbouw.nl 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX