Menu
Nieuwsoverzicht

Uddelse zomermarkt

28 juli 2015

284x gelezen
111

UDDEL    –    De laatste dinsdag in juli dan is het in Uddel de jaarlijkse zomermarkt. Er wordt lang van te voren al naar uitgekeken, plannen voor gemaakt om samen naar de markt te gaan in Uddel. Dan is het wel afwachten wat voor weer het is die dag. Dat is niet te plannen. De zomermarkt in Uddel is dit jaar voor de 18e keer gehouden door de Ondernemersvereniging Uddel en er is wel eens een keer een bui regen gevallen in al die jaren, maar de meeste keren was het prachtig zonnig weer. Wie dit jaar ’s morgens naar buiten keek dacht dat wordt niks met dit weer, de hele morgen regen. Maar zie, begin van de middag werd het droog en het bleef droog tot ’s avonds rond half acht, toen begon het weer te regenen. Het publiek wist de markt al snel te vinden en het was weer een gezellige drukte in de marktstraat van Uddel. Verschillende oude beroepen lieten zien wat het oude ambacht inhield. Uddelse verenigingen verdienden een leuk centje bij voor de verenigingskas. De Uddelse ondernemers lieten zich natuurlijk op hun ‘eigen’ markt ook zien. De beide slagers waren weer present, en wie een lekker stukje vlees wilde proeven kon daar terecht. De beide bakkers deden goede zaken, het gebak en de oliebollen gingen als ‘warme broodjes’ over de kraam. La jumelle had een grote tent opgezet en daar kon men de zomerkleding, die in winkel plaatst moest maken voor de winterkleding, met een aantrekkelijke korting kopen. Dat was natuurlijk voor velen ‘spekkie naar ’t bekkie’.

Het was weer een mooie marktdag, die het weer, weer mee had. ’s Avonds blies ‘Bi’j betoeterd’ vrolijke noten, tot plezier van het aanwezige publiek. Het shantykoor ‘Het Roer Om’ is er niet geweest, dit had men afgelast i.v.m. de weersverwachting. Achteraf bleek dit een goede beslissing.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX