Menu
Nieuwsoverzicht

Uddelse verenigingen ontvangen mooi bedrag van Rabo ClubSupport

19 oktober 2023

814x gelezen

UDDEL – Ieder jaar kunnen de leden van de Rabobank stemmen op verenigingen die meedoen met de Rabo ClubSupport.

Uit Uddel hebben er dit jaar drie verenigingen meegedaan en mochten ieder een mooi bedrag in ontvangst nemen.

Paardensportvereniging De Hunneruiters kreeg 29 stemmen en ontving € 259,53. Het belangrijkste voor de Hunneruiters is de paardrijbak. Daarom willen ze het geld dat ze ontvangen, besteden aan onderhoud van de rijbak. Zij willen o.a. graag een manegebakvlakker voor achter een auto of tractor, de bodem verbeteren en de omheining onderhouden.

Muziekvereniging Juliana kreeg 41 stemmen en ontving € 366,92. De muziekvereniging bestaat dit jaar 90 jaar en sparen voor een nieuw uniform.

Bijenhoudersverenigng De Vierkante Korf kreeg 121 stemmen en mocht € 1082,87 in ontvangst nemen. Om het belang van honingbijen en wilde bijen (solitaire bijen) aan het grote publiek duidelijk te maken, wil De Vierkante Korf een expositieruimte inrichten voor bijeneducatie. Daar wordt aandacht besteed aan het leven van de honingbij, maar ook aan een van de belangrijkste eigenschappen van de bijen en andere insecten, namelijk de bestuiving van gewassen. Het belang van bestuivende insecten kan niet genoeg benadrukt worden en verbetering van de biodiversiteit is voorwaarde om de insecten te behouden.

Het zijn voor de verenigingen welkome aanvullingen om hun doelen te bereiken en mooi van de Rabobank om verenigingen een financieel steuntje in de rug te geven.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX