Menu
Nieuwsoverzicht

Uddelse ouderen waren gezellig middagje op stap

21 september 2016

17

UDDEL    –    Woensdagmiddag was er het najaarsreisje van de Uddelse ouderen. Er waren 43 ouderen die met de bus om 13.00 uur vertrokken bij Het Blanke Schot richting de Holterberg. Daar werd een bezoek gebracht aan het nieuwe museum Natuurdiorama. Hierna is men langs de Canadese begraafplaats gereden, war zo’n 1300 Canadesen gegraven liggen. Natuurlijk was er gezorgd dat er ook een drankje onderweg. Om 18.00 uur waren ze weer terug in Uddel, waar een heerlijke broodmaaltijd in Het Blanke Schot op ze stond te wachten. Daar lag een leuke verrassing voor ze klaar. Onder de borden lag een mooie place-med. Daarop stond een afbeelding van een stukje historie uit Uddel, die ingekleurd waren door Wous Jongetjes. Deze verrassing werd zeer gewaardeerd. Na de broodmaaltijd ging men vol met mooie herinneringen aan een gezellig middag weer huiswaarts.

De reisjes voor de Uddelse ouderen worden georganiseerd door de Werkgroep Ouderen in Uddel. Deze werkgroep is in 1971 in het leven geroepen door Uddels Belang en zij bestaan dit jaar 45 jaar. Naast de reisjes wordt er koersbal gespeeld in Het Blanke Schot. Het is voor de gezelligheid en ook voor de onderlinge contacten. Maar hoe men ook mag zijn, winnen wil iedereen. Er wordt ook gespeeld tegen Elspeet. Verder staan ze van de Werkgroep Ouderen ieder jaar op de zomermarkt.

Voordat de werkgroep er was werd er ook vanaf 1953 ieder een reisje georganiseerd voor de Uddels ‘ouden van dagen’, zoals ze toen werden genoemd. Men ging toen met auto’s die o.a. door het bedrijfsleven beschikbaar werden gesteld. Het was dan ook altijd een hele stoet die dan uit Uddel vertrokken. Het ‘goeie goed’ werd aangetrokken en de knipmuts op.  In de jaren ’80 is men met de bus gegaan.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX